Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Krievijas klubs "Salavat Julajev" Šveicē prestižā Špenglera kausa ceturtdaļfināla spēlē pirmdien ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) pārspēja Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak" un iekļuva turnīra pusfinālā.

Mačā starp vienībām, kas abas ikdienā spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), rezultātu pirmās trešdaļas beigās atklāja Dmitrijs Sjomins, bet trešajā trešdaļā pa reizei atzīmējās arī Staņislavs Golovanovs un soms Tēmu Hartikainens.

Kulda šajā mačā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, divām soda minūtēm cīņas beigu daļā un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Līdz ar to otrdien gaidāmajā pusfinālā "Salavat Julajev" spēkosies ar sacensību saimnieci "Davos".

Kā zināms, turnīra ievadā "Torriani" apakšgrupā piektdien "Salavat Julajev" ar 2:3 piekāpās Šveices komandai Ženēvas "Servette", turpinājumā Krievijas komanda ar 4:3 apspēlēja citu KHL vienību Helsinku "Jokerit" no Somijas, bet noslēdzošajā mačā svētdien "Servette" ar 3:1 pieveica "Jokerit", automātiski kvalificējoties pusfinālam.

Tikmēr "Cattini" apakšgrupas pirmajā spēlē mājinieki "Davos" piektdien ar 2:1 uzvarēja no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem sastādīto Kanādas komandu, sestdien kanādieši ar 3:1 pieveica "Medveščak", bet svētdien "Davos" ar 1:0 uzveica "Medveščak".

Otrajā ceturtdaļfinālā vēlāk pirmdien Kanādas komanda spēkosies ar "Jokerit", bet šī dueļa uzvarētājus pusfinālā sagaidīs "Servette".

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski iekļuva pusfinālā, bet atlikušās četras komandas sacenšas ceturtdaļfinālā. Turnīrs ilgs līdz 31.decembrim.

Pirmoreiz turnīrā startē trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju "Servette" sastāvā kļuva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!