Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība izskatīs iespēju atteikties no spēļu aizvadīšanas pirmdienās, kad ir viszemākais apmeklējums, vēsta aģentūra "R-Sport".

"Mēs nācām klajā ar šādu iniciatīvu, jo statistika liecina, ka pirmdienās ir viszemākais hokeja spēļu apmeklējums, starpība ar brīvdienu mačiem ir apmēram 30%," atklāj Minskas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Vladimirs Berežkovs. "Tas ir ne tikai pie mums, bet visā līgā. Mūsu atbalsta arī citi klubi, kā arī KHl vadība. Tāpēc tiks izskatīts jautājums par atteikšanos no spēlēm pirmdienās nākamsezon."

"Pēc brīvdienām cilvēki ir patērējušies un viņiem nav tik daudz līdzekļu, lai vēl atpūstos arī pirmdienā," norāda Berežkovs. "Pat tad, kad pie mums pirmdienās spēlē vadošie klubi, apmeklējums ir mazāks nekā brīvdienās. Turklāt nevajag aizmirst, ka pirmdienas, kā mēdz teikt, vienkārši ir "smagas dienas".

Tiek piedāvāts pirmdienās aizvadīt tikai vienu līgas spēli, ko translētu tiešraidē televīzijā.

Šo statistiku apstiprina arī Rīgas "Dinamo" mājas spēļu apmeklējums - pirmdienas mačos "Arēnā Rīga" ir par 10 - 30% mazāks līdzjutēju skaits tribīnēs nekā nedēļas nogalēs. Vienīgā spēle šosezon, kas notikusi pirmdienā un pulcējusi vairāk kā piecus tūkstošus skatītāju, bija 24.novembra mačs pret "Jokerit", kas gan sekoja pēc divām uzvarām pār Rietumu konferences līdervienībām Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!