Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Julajev" turpmāk vairs neatbalstīs labdarības fonds "Ural", kas līdz šim bija tās ģenerālsponsors, teikts organizācijas paziņojumā.

Pirmdien Arbitrāžas tiesa piesprieda ar "Ural" saistītajam "Ural-Invest" uzņēmumam 70,7 miljardu rubļu (945 miljonu eiro) lielu naudas sodu, kas "Ural" licis paziņot, ka, lai izvairītos no bankrota, tā pārtrauks visus saistītos projektus, kuru vidū ir arī "Salavat Julajev" atbalstīšana.

Jau oktobrī tika vēstīts, ka Krievijas izmeklēšanas komiteja arestējusi ģenerālsponsora kontus, izmeklējot Krievijas naftas kompānijas "Bašņeftj" lietu, tādējādi iesaldējot tur esošos naudas līdzekļus.

Drīz pēc tam "Salavat Julajev" hokejisti ar publisku vēstuli vērsās pēc palīdzības pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, uzsverot, ka astoņu gadu laikā, kopš "Ural" atbalsta komandu, Ufas klubs guvis lielus sportiskos panākumus un padarījis hokeju par šī reģiona sporta veidu numur viens.

Šis labdarības fonds ir arī ģenerālsponsors Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Ņeftekamskas "Toros", turklāt ir arī šīs līgas sadarbības partneris.

"Salavat Julajev" ir viena no vadošajām KHL komandām, bet šobrīd ar 57 spēlēs izcīnītiem 80 punktiem Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu un jau garantējusi dalību Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!