Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda Valmierā otrajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar 6:2 (1:1, 0:1, 5:0) sagrāva Krievijas klubu Podoļskas "Vitjaz".

Spēles rezultāts tika atklāts jau mača otrajā minūtē, kad vārtus mājiniekiem guva vācietis Fēlikss Šics. Pirmajā trešdaļā varēja novērot diezgan asu spēli ar daudzām spēka divcīņām. Piecas minūtes līdz pirmā perioda beigām "Vitjaz" tomēr izdevās izlīdzināt rezultātu, panākot 1:1. Vārtus viesu komandas labā guva Ņikita Šackijs.

Otrajā periodā Rīgas "Dinamo" hokejisti nopelnīja vairākus noraidījumus. Vienu no tiem izmantoja arī viesu komanda, jo cīņas 34.minūtē "Vitjaz", realizējot vairākuma izspēli, guva otros vārtus šajā spēlē. Tiesa, tie arī bija pēdējie gūtie vārti viesu komandas labā, jo noslēdzošajā trešdaļā rezultatīvu spēli demonstrēja tikai mājinieku komanda.

Jau trešā perioda trešajā minūtē vairākumu realizēja Rīgas "Dinamo" hokejisti, kad 2:2 panāca Miks Indrašis. Dažas minūtes vēlāk vēl vienu vairākumu realizēja Lauris Dārziņš, panākot 3:2, bet cīņas 50.minūtē ceturtos vārtus "Dinamo" labā pēc veiksmīgas rīdzinieku spēles lielajā vairākumā guva kanādietis Stīvens Seigo. Trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām 5:2 panāca Gints Meija, bet punktu šajā duelī divas minūtes vēlāk pielika Miķelis Rēdlihs.

Zīmīgi, ka pēc mača komandas aizvadīja pēcspēles metienu sērija, kurā rīdzinieki zaudēja ar 1:2. Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Somijas uzbrucējs Ville Leino.

Kā zināms, pirmajā pārbaudes spēlē "Dinamo" svinēja uzvaru ar 3:1 pret Toljati "Lada", kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols. Arī pēc šī mača tika aizvadīta pēcspēles metienu sērija, bet arī toreiz rīdzinieki nespēja būt pārākiem pār saviem pretiniekiem. Pēcspēles metienu sērijā rīdzinieki tomēr ar 1:2 piekāpās Toljati vienībai. Vienīgo "bullīti" rīdziniekiem realizēja vācietis Fēlikss Šics.

Rīgas kluba galvenā trenera postenī mačs pret "Lada" vienību bija debija somu speciālistam Kari Heikilam, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi šosezon būs kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpinās atbildēt Juris Klodāns.

Pagājušajā ceturtdienā Rīgas klubs paziņoja, ka uz divām sezonām pagarina līgumu ar uzbrucēju Miku Indraši, bet starpsezonas laikā vienībai pievienojušies vairāki leģionāri - zviedru vārtsargs Jūakims Ēriksons, čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, vēl viens šīs pozīcijas hokejists kanādietis Stīvens Seigo, kā arī uzbrucēji vācietis Fēlikss Šics un itāļu izcelsmes amerikānnis Tims Sestito. Tāpat vienībai piektdien pievienojās Somijas uzbrucējs Ville Leino.

Savukārt pirmdien komanda noslēdza līgumus ar diviem Latvijas uzbrucējiem - 20 gadus veco Edgaru Kuldu un 31 gadu veco Armandu Bērziņu.

Kopumā "Dinamo" aizvadīs deviņas pirmssezonas pārbaudes spēles.

Pēc pārbaudes spēlēm Valmierā komanda atgriezīsies Piņķos, un jau 30. un 31.jūlijā "Inbox.lv" ledus hallē divreiz samēros spēkus ar KHL komandu Novosibirskas "Sibirj".

Savukārt 3.augustā "Volvo" ledus hallē rīdzinieki vēlreiz sacentīsies ar "Vitjaz", turpinot trenēties Piņķos.

Savukārt no 16. līdz 20.augustam "Arēnā Rīga" jau septīto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīrs, kurā šogad bez mājiniekiem piedalīsies Jaroslavļas "Lokomotiv", Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo" vienības. Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem notiks spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo", bet pērn triumfēja "Ak Bars", titula mačā pārspējot mājiniekus.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars".

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!