Foto: LETA

Trešajā, izšķirošajā cīņā par iekļūšanu "Latvijas Dzelceļa" kausa izcīņas finālā Rīgas "Dinamo" trešdien ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metieno spiekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai un spēlēs par 3. vietu.

Spēles pirmajā periodā aktīvāk un pārliecinošāk, īpaši skaitliskajā mazākumā, darbojās "Lokmotiv", kuri arī pirmie guva vārtus. "Dinamo" rezultāta izlīdzināšanu panāca otrās trešdaļas 58. sekundē, taču trešdaļu noslēdza, atkal nonākot iedzinējos.

Trešajā trešdaļā spēles iniciatīva pārgāja mājinieku pusē, un "Dinamo" spēlētāji demonstrēja teicamus spēka paņēmienus, kas pretiniekus noveda uz sodīto soliņa; neiztrūka arī dūru izvicināšanas, ko šajā mačā izpildīja "Dinamo" vācu uzbrucējs Fēlikss Šics.

Rīdzinieku neatlaidīgā darbība uzbrukumā beidzās ar noteikumu pārkāpumu pret Gintu Meiju, kurš tika neatļauti kavēts izgājienā viens pret vienu ar vārtsargu, un tiesnesis nozīmēja soda sitienu. Meija aukstasinīgi pārspēja pretinieku vārtsargu Alekseju Muriginu, izlīdzinot rezultātu - 2:2.

Atlikusī spēles daļa un pagarinājums beidzās bez vārtu guvuma, un mača uzvarētāju bija jānosaka pēcspēles metienos. Tajos veiksmīgāki izrādījās viesi, divreiz pārspējot Juakimu Eriksonu, kamēr Murigins atvairīja gan Villes Leino, gan Laura Dārziņa metienus. Uzvaras vārtus "Lokomotiv" labā guva Jegors Averins.

Līdz ar to "Lokomotiv" ar Kazaņas "Ak Bars" spēlēs par turnīra galveno trofeju, "Latvijas Dzelzceļa" kausu, kamēr Rīgas "Dinamo" ar Minskas "Dinamo" cīnīsies par "bronzu".

Portāls "Delfi" piedāvāja jūsu uzmanībai spēles teksta tiešraidi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!