Foto: F64

Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Toljati "Lada" trešdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) piekāpās latviešu speciālista Pētera Skudras trenētājai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai.

Masaļskis otro maču pēc kārtas palika savas komandas rezervē, bet Ivans Kasutins "Lada" rindās atvairīja 34 no 36 metieniem.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva zviedru uzbrucējs Kārls Klingberjs un Vladimirs Galuzins.

Kā zināms, Toljati vienībā par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Artis Ābols, bet "Lada" desmit šīs sezonas cīņās tikusi vien pie divām uzvarām.

Tikmēr uzvaru izbraukumā izcīnījusi Novokuzņeckas "Metallurg", kas ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor", kurai tas jau bija piektais zaudējums pēc kārtas.

Uzvaras vārtus viesu labā astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Kirils Kaprizovs.

Savukārt, atgūstoties no neveiksmīgi sāktās sezonas, otro panākumu pēcspēles metienu sērijā pēc kārtas guvusi 2010./11.gada sezonas Gagarina kausa ieguvēju Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pieveica Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Uzvaras "bullīti" mājinieku labā realizēja Dmitrijs Markovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 23 punktiem desmit cīņās ir Maskavas CSKA, kurai divus punktu zaudē Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas gan aizvadījusi par diviem mačiem mazāk. Savukārt trešā ar 20 punktiem ir "Torpedo", kamēr Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem deviņos mačos atrodama septītajā pozīcijā. Nākamajā mačā tā ceturtdien uzņems Podoļskas "Vitjaz" komandu.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 24 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard", bet "Lada" ar septiņiem punktiem ir pēdējā, 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!