Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Toljati "Lada" no amata atbrīvojuši galveno treneri Sergeju Svetlovu, ziņo aģentūra "R-Sport".

"Kluba vadība man šodien paziņoja, ka tieku atbrīvots no amata," Svetlovu citē aģentūra. "Visi jautājumi par manu atlaišanu tālāk tiks risināti ar manu aģentu."

Kā zināms, par Svetlova asistentu "Lada" komandā šosezon strādā Artis Ābols, kurš tagad ir iecelts par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Šosezon "Lada" 10 spēlēs ir izcīnījuši tikai divas uzvaras, iekrājuši septiņus punktus un Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas pēdējā vietā.

Līgums ar Sveltovu tika parakstīts 2014. gada 1. maijā uz diviem gadiem. Aizvadītajā KHL sezonā "Lada" Austrumu konferences kopvērtējumā sezonas beigās palika 11. vietā un neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Iepriekš Svetlovs strādājis Piemaskavas "Atlant" un Vladivostokas "Admiral", ar abām šīm komandām iekļūstot Gagarina kausa izcīņā, bet Artis Ābols bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs un pēc tam arī galvenais treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!