Foto: F64

Somijas vienība Helsinku "Jokerit" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Podoļskas "Vitjaz" komandai, piedzīvojot tikai otro zaudējumu šosezon.

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja "Jokerit" vienībā spēlējošais Peka Jormaka, taču neizšķirtu otrā perioda vidū panāca Mario Kempe.

Uzvaru nesošo "bullīti" iemeta Aleksandrs Kučerjavenko.

"Jokerit" šo sezonu iesākusi ļoti veiksmīgi, jo pirms šīs spēles bija izcīnījusi astoņas uzvaras un piedzīvojusi vienu zaudējumu. Savukārt "Vitjaz" šis bija jau trešais panākums pēc kārtas.

Zīmīgi, ka iepriekšējā mačā Podoļskas vienība ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Tikmēr nākamie rīdzinieku pretinieki Bratislavas "Slovan" no Slovākijas sestdien piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, ar 2:5 (0:1, 0:0, 2:4) piekāpjoties Maskavas "Spartak" komandai.

Tāpat sestdien Sanktpēterburgas SKA ar 4:3 (1:1, 1:2, 2:0) pieveica Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, pret kuru Rīgas "Dinamo" trešdien aizvadīs mājas spēli.

Zīmīgi, ka pašreizējie čempioni Sanktpēterburgas SKA šosezon neaizvada savu labāko sezonu - 11 mačos svinētas tikai sešas uzvaras. Tiesa, arī "Medveščak" pēdējās spēlēs nav rādījusi pozitīvu sniegumu, piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 25 punktiem desmit cīņās ir "Jokerit", bet tai divus punktus zaudē Maskavas CSKA un latviešu speciālista trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo". "Vitjaz" ar 19 punktiem pakāpies uz ceturto pozīciju.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit mačos atrodama desmitajā pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 25 punktiem 11 mačos ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!