Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējam Vitālijam Pavlovam ceturtdien notikušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" mačā pašam gribējies skriet laukumā un spēlēt, atklāja pats sportists.

Kā zināms, ceturtdien Pavlovs, kurš pērn Soču ziemas olimpisko spēļu laikā tika pieķerts dopinga lietošanā, atgriezās "Dinamo" rindās. Pavlovam piespriestā 18 mēnešu diskvalifikācija beigsies 31.oktobrī, bet saskaņā ar Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem viņš jau šobrīd var pilnvērtīgi trenēties ar komandu.

"Pirms tam pats trenējos atsevišķi, bija grūti. Tagad mēnesi trenēšos ar komandu. Darīšu visu, kas iespējams, lai pēc tā mēneša es būtu gatavs uz visiem 100%. Pirms tam trenējos "Volvo" ledus hallē ar citiem Latvijas hokejistiem, kuri pagaidām nav atraduši klubus," par gatavošanos sezonai stāstīja Pavlovs.

"Bija iespējas braukt atpakaļ uz Ziemeļameriku, taču pārdomas dalījās 50/50 - braukt vai nebraukt. Tomēr uz Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL) īsti negribējās, vēlējos kaut ko augstāku. Tiesa, piedāvājumu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) man nebija. Turklāt vasarā aprunājos ar Normundu Sējēju, kurš pateica, ka vēlas mani redzēt ''Dinamo'' rindās, tāpēc arī paliku. Padomāju un izlēmu, ka šis laikam būs labākais variants. Ar komandu pagaidām esmu bijis tikai pāris treniņus, bet visus puišus jau sen zinu, izņemot leģionārus. Kopumā vienība izskatās labi," atzīmēja uzbrucējs.

Iepriekšējā sezonā Kolorado "Eagles" rindās regulārā čempionāta 71 mačā Pavlovs guva 17 vārtus un tikpat reizes rezultatīvi asistēja. Savukārt izslēgšanas spēlēs uzbrucējam septiņos dueļos divi gūti vārti un viena piespēle.

"Runājot par aizvadīto sezonu ECHL, vienmēr var labāk. Šo pieredzi vērtēju pozitīvi, jo tas bija kaut kas jauns - pavisam cits hokejs un mazie laukumi. Man laikam paveicās ar komandu, jo sākumā man personāls un visi spēlētāji palīdzēja iejusties. Līdz ar to kolektīvā iejutos ļoti labi, vajadzēja tikai strādāt un spēlēt. Kolorado klubs piedāvāja man palikt," par sezonu Ziemeļamerikā teica Pavlovs.

Kā zināms, "Dinamo" ceturtdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, pēcspēlēs metienu sērijā ar 4:3 uzveicot Maskavas "Spartak".

"Pret "Spartak" bija enerģiska un laba spēle. Izvirzījāmies vadībā, bet tad sekoja kļūdas. Tomēr beigās vismaz izcīnījām uzvaru. Pašam jau arī gribējās skriet laukumā un spēlēt," uzsvēra Pavlovs.

Uzbrucējs spēlēt varēs no 31.oktobra, līdz ar to "Dinamo" rindās viņa atgriešanās gaidāma izbraukuma spēlē pret Helsinku "Jokerit".

Kā zināms, Pavlovs nevarēja piedalīties sacensībās, kuras organizē IIHF vai jebkurš tās biedrs. Tomēr šī diskvalifikācija neattiecās uz sacensībām Ziemeļamerikā, kas nav IIHF biedru vidū.

Uzbrucējs 2012.gada vasarā noslēdza trīs gadu līgumu ar Rīgas "Dinamo", kura rindās pirms diskvalifikācijas sezonā 50 spēlēs guva sešus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās 26 gadus vecais Pavlovs spēlējis vienā pasaules čempionātā, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un Soču Olimpiādē, šajos turnīros 14 mačos iekrājot vienu rezultatīvu piespēli.

Karjeras laikā uzbrucējs spēlējis arī Kazahstānā un Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!