Foto: RIA Novosti/Scanpix

Helsinku "Jokerit" galvenais treneris Erka Vesterlunds ir nemierā ar tiesāšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārmetot soģiem favorītismu attiecībā uz dažiem vadošajiem klubiem.

"Tiesneši iet vadošo KHL klubu pavadā," Vesterlundu citē izdevums "Sport Ekspress". "Maskavas CSKA tiesnešu darbu novirza tajā virzienā, kurā viņiem nepieciešams, bet mums [tiesneši] nepievērš nekādu uzmanību. Acīmredzot, līgai tas ir pa prātam, un es nespēju saprast, kāpēc. Spēlei vajadzētu būt kaut nedaudz godīgai."

Trenera sašutumu izraisīja mačs pret Maskavas CSKA, kurā Helsinku klubs piedzīvoja zaudējumu ar 1:3, taču Vesterlunds nekonkretizēja, kura tieši tiesāšanas epizode viņu ir saniknojusi, un nekādus skaidrojumus par to vai citu lēmumu "Jokerit" treneris no tiesnešiem nav saņēmis. "Viņi tikai deva viens otram "pieci"," ironizē Vesterlunds.

"Jokerit" šai spēlē nopelnīja 16 soda minūtes, turklāt lielāko daļu - 14 - otrajā periodā, CSKA hokejisti uz sodīto soliņu devās četras reizes. Tiesa, nevienus no vārtiem CSKA neguva, spēlējot skaitliskajā vairākumā, toties "Jokerit" savus vienīgos vārtus guva, esot mazākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!