Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība ir devusies darba vizītē uz Ķīnu, lai novērtētu hokeja infrastruktūru šai valstī un novērtētu potenciālo sadarbību nākotnē, ņemot vērā līgas plānus par paplašināšanos austrumu virzienā, vēsta līgas preses dienests.

"Vizīte Ķīnā ļaus mums novērtēt, kādā līmenī tur ir hokeja infrastruktūras attīstība," saka KHL viceprezidents Georgijs Kobiļanskis. "Saprotams, ka pirms Ķīnas klubu ienākšanas KHL un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) ir nepieciešams veikt ļoti skurpulozu izpēti, sagatavošanos, sportisko ekspertīzi un pieredzes nodošanu. Mums jau ir izdevies ar ķīniešu partneriem vienoties par vienas KHL čempionāta spēles aizvadīšanu Ķīnā, Harbinā 2016. gada februārī starp Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur", bet šā gada novembra beigās vai decembra sākumā notiks Tālo Austrumu MHL komandu - "Amurskije Tigri" un "Sahaļinskije Akuli" - spēle, turklāt ne tikai savstarpēja, bet arī ar vietējiem jauniešu klubiem."

KHL delegācija vizītes laikā apmeklēs dažādas hokeja arēnas vairākās Ķīnas pilsētās, ieskaitot Pekinu un Šanhaju, un tiksies ar Heilunczjanas provinces Fiziskās kultūras un sporta ministrijas vadību, Šanhajas Slidošanas savienības un vietējo hokeja klubu pārstāvjiem.

Kā zināms, 2022. gadā Pekina uzņems ziemas olimpiskās spēles un tās hokeja izlasei pienākas vieta olimpiskajā hokeja turnīrā, līdz ar to hokeja attīstībai Ķīnā tuvākajos gados tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!