Foto: F64

Pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis piektdien veicināja viņa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Toljati "Lada", ko trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, piekto panākumu pēdējās septiņās cīņās.

Regulārā čempionāta duelī "Lada" savu skatītāju priekšā ar 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) apspēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pirmajā trešdaļā neviena no komandām nespēja atslēgt vārtus, taču otrajā tās apmainījās vārtu guvumiem. Savukārt dueļa 45.minūtē "Lada" hokejistus vadībā izvirzīja Georgijs Belousovs, taču nepilnu minūti vēlāk viesi no Ņižņekamskas panāca neizšķirtu, kad izcēlās Dmitrijs Ogurcovs.

Tiesa, Toljati klubs tomēr spēja gūt uzvaru, kad 54.minūtē izšķirošo ripu "Ņeftehimik" vārtos iemeta Marks Flads.

Masaļskis šajā mačā atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās jau pirms trim dienām, kad arī izbraukumā "Lada" bija pārāka ar 2:1, panākumu gūstot pēcspēles metienu sērijā. Vien šī mēneša sākumā "Lada" noslēdza desmit zaudējumu sēriju.

Kā zināms, nupat "Lada" treneru korpusam pievienojies arī Latvijas fiziskās sagatavotības speciālists Vilnis Klucis.

Jau vēstīts, ka latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" piektdien ar 5:2 (0:1, 2:1, 3:0) savā laukumā pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", tādējādi pārtraucot sešu zaudēto spēļu sēriju.

Pēc divām trešdaļām rezultāts vēl bija neizšķirts 2:2, tomēr pēdējās 20 minūtēs "Admiral" guva trīs bezatbildes vārtus, nodrošinot uzvaru.

Latvijas aizsargs piedalījās savas komandas pirmo vārtu guvumā, kad precīzi meta Konstantīns Makarovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un deviņas sekundes, kas bija trešais ilgākais laiks starp visiem šīs cīņas dalībniekiem un ilgākais komandā. Latvijas hokejists šajā mačā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat Bārtuļa kontā divas soda minūtes un divi bloķēti metieni.

Šajā sezonā Bārtulis 23 mačos izcēlies ar četriem vārtu guvumiem un trim piespēlēm.

Kā zināms, trešdien "Admiral" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis iesniedza atlūgumu. Klubs par viņa nākotni lems tuvākajā laikā, bet komandu šīs dienas mačam vēl gatavoja baltkrievu speciālists.

Tikmēr latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurā par galveno treneri strādā Latvijas speciālists Pēteris Skudra, piektdien ar 3:1 (1;1, 0:0, 2:0) viesos uzveica Habarovskas "Amur", tādējādi izcīnot astoto panākumu pēdējās deviņās spēlēs.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un deviņas sekundes, kā laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un bloķēja vienu metienu, paliekot bez rezultativitātes punktiem.

Daugaviņš šosezon aizvadījis 19 spēles, kā laikā guvis trīs vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas, pateicoties 11 uzvaru sērijai, 24 spēlēs jau iekrājusi 53 punktus, bet "Torpedo" ar 47 punktiem ieņem ceturto vietu.

Tikmēr Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" 23 dueļos iekrājusi 24 punktus, atrodoties 14., pēdējā, pozīcijā Rietumu konferencē.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 45 punktiem 24 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Admiral" ar 35 punktiem ir pakāpusies uz astoto pozīciju. Tikmēr "Lada" ar 23 punktiem 24 mačos ir priekšpēdējā starp šīs konferences 14 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!