Foto: F64

Profesionālajā hokejā atspēlēties no piecu vārtu deficīta ir ļoti grūti, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Edgars Kulda.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" sestdien, aizvadot veiksmīgu trešo trešdaļu, atspēlēja piecus vārtus un pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 (0:0, 0:5, 5:0, 0:0, 1:0) Somijas vienību Helsinku "Jokerit".

"Junioru laikā reizi atspēlējāmies no 1:7, tomēr profesionālajā hokejā no 0:5 ir daudz grūtāk atspēlēties. Šī mums ir ļoti liela uzvara," "Dinamo" komandas preses dienestam teica Edgars Kulda.

Šajā mačā pirmoreiz laukumā tikās brāļi Kuldas - uzbrucējs Edgars pārstāvēja Rīgas komandu, bet aizsargs Artūrs spēlē "Jokerit" rindās.

"Jau 16 gadus gaidīju un vēlējos apspēlēt bračku. Šoreiz tas beidzot sanāca," priecīgs bija jaunākais no brāļiem. "Man bija ļoti interesanti un patika, nevaru sagaidīt vēl spēles pret viņu."

"Daudzus gadus gaidīju iespēju spēlēt pret brāli. Šoreiz veiksme uzsmaidīja viņa komandai," piebilda Artūrs, slavējot Rīgas "Dinamo" komandu, kas veikusi lielu atspēlēšanos otrajā mačā pēc kārtas.

"Dinamo" palikuši nepārspēti jau četrās spēlēs pēc kārtas. Vispirms rīdzinieki viesos ar 3:1 pieveica spēcīgo Magņitagorskas "Metallurg", turpinājumā savā laukumā ar 7:1 sagrāva Hantimansijskas "Jugra", bet ceturtdien varonīgi atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā uzveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Zīmīgi, ka arī iepriekšējos Rīgas "Dinamo" mačos vairāki vārti tika gūti īsā laika periodā. Pret "Jugra" rīdzinieki guva trīs vārtus 43 sekundēs, pret "Avtomobilist" tikpat gūtu vārtu minūtē un 44 sekundēs. Mačā pret Helsinku klubu "Dinamo" četrus vārtus ielaida trīs minūtēs un 23 sekundēs, savukārt paši trīs vārtus guva minūtē un 57 sekundēs.

Tikmēr "Jokerit" pirms zaudējuma rīdziniekiem četrās spēlēs bija izcīnījuši trīs panākumus.

Pirmdien izbraukumā Rīgas klubs tiksies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo". Pēc šī mača būs nedēļu ilgs nacionālo izlašu pārtraukums, bet pēc tā rīdziniekus gaida vēl četras izbraukuma cīņas un nākamā mājas spēle risināsies vien 24.novembrī.

Ar 34 punktiem 27 spēlēs Rīgas "Dinamo" ieņem 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Jokerit" ar 47 punktiem 26 dueļos kā divīzijas līdere ir otrā, kaut tai tikai ceturtais lielākais punktu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!