Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā to varētu papildināt pirmā komanda no Igaunijas - tikko nodibinātais hokeja klubs "Ilves" no Tallinas, atsaucoties uz kluba akcionāru, bijušo basketbolistu Heino Endenu, ziņo portāls "R-Sport".

Klubs nodibināts šā gada septembrī, un "Ilves" komandas mājas arēna būs Tallinas "Tondiraba Ice Arena" ar 6000 skatītāju vietām.

"Vēl maija sākumā mēs no ieinteresētu personu grupas, kam pieder bizness Baltijā un Eiropā. Saņēmām priekšlikumu pieteikt KHL Tallinas klubu "Ilves"," saka Endens. "Mēs šo ideju atbalstījām un saņēmām pozitīvu lēmumu no Igaunijas Hokeja federācijas tās prezidenta Rauno Parrasa personā, kā arī no pilsētas vadības, kam pieder arēna. Kopā ar to nosūtījām KHL arī Igaunijas Olimpiskās komitejas un Igaunijas Kultūras ministrijas sporta departamenta pavadvēstuli."

"Gribu uzsvērt, ka "Ilves" projektā nav finansiāli iesaistītas struktūras, kam būtu saistība ar Krieviju vai KHL, tas ir neatkarīgs, provāts klubs," piebilst Endens. "Vēlamies Igaunijā izveidot hokeja vertikāli, kurā KHL klubs veidotu valsts nacionālās izlases kodolu."

Kā zināms, 2015./2016. gada sezonā KHL spēlē septiņu valstu klubi - no Krievijas, Kazahstānas, Horvātijas, Somijas, Latvijas, Baltkrievijas un Slovākijas. Tiek runāts, ka nākotnē KHL varētu pievienoties arī kāds klubs no Ķīnas. Interesi par šo Eiropā lielāko hokeja līgu ik pa laikam izsaka arī citu Vecā kontinenta valstu klubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!