Foto: DELFI
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Čeļabinskas "Traktor" otrdien viesos pēcspēles metienos uzvarēja Rīgas "Dinamo", tomēr Krievijas komandas vadība pēc panākuma skarbi kritizēja soģus un arī visas līgas tiesnešu vadītājus.

Rīgas "Dinamo" mačā atspēlēja divu vārtu deficītu, izlīdzinājumu 2:2 panākot vien pēdējā minūtē. Visā spēlē rīdzinieki nopelnīja tikai sešas soda minūtes, kamēr pretiniekiem tiesneši piesprieda 26 soda minūtes, no kurām 10 minūtes par disciplināro pārkāpumu (vārtu nogrūšanu zemē) pēc Rīgas "Dinamo" otrajiem gūtajiem vārtiem saņēma "Traktor" vārtsargs Vasīlijs Demčenko.

"Mača izskaņā, kad mājinieki guva otros vārtus, mums likās, ka pretinieku spēlētājs ir vārtsarga laukumā. Tomēr tiesnešiem redzamāks un savu lēmumu viņi nemainīs," teica "Traktor" galvenā trenera pienākumu izpildītājs Anvars Gatijatuļins.

Daudz asāks savos izteicienos bija "Traktor" viceprezidents Sergejs Gomoļako, kurš vērsa mediju uzmanību arī uz visas līgas tiesnešu virsvadītāju haotisko darbību.

"Spēle pret Rīgas "Dinamo" radīja vairākus jautājumus tiesnešiem un konkrēti arī KHL galvenajam tiesnesim Vladimiram Pļuščevam, ar kura atnākšanu krietni augušas strīdus situācijas. Mūsu komanda, parādot savas cīņas spējas, guva uzvaru pēcspēles metienos, taču drīzāk mēs zaudējām vienu punktu, nekā ieguvām divus," saka Gomoļako. "Mājinieki atkal neizšķirtu izrāva izskaņā, kad tiesneši strīdīgā situācijā noraidīja Filipu Novāku. Pavērojiet šo momentu! Tur vismaz bija jābūt abpusējam noraidījumam, un šādās situācijās jāvērš līgas uzmanība uz simulēšanu laukumā."

Gomoļako turpinājumā uzsvēra, ka KHL cenšas līdzināties Ziemeļamerikas kolēģiem - NHL. Taču pāri okeānam par simulēšanu soda ne tikai hokejistu, bet arī trenerus, kas to pieļauj, bet KHL šāda rīcība bez maz tiekot atbalstīta, savu viedokli pauda Gomoļako.

Tāpat "Traktor" viceprezidents bija sašutis par Aleksandra Ribakova noraidījumu par sitienu pretiniekam ar nūju. "Ja tas ir sitiens ar nūju, tad mēs jau spēlējam nevis hokeju, bet kaut ko citu. Jāsaprot, ka tikai tad, kad situācijas tiks vienādi traktētas uz abām pusēm, neradīsies strīdīgi jautājumi tiesnešiem. Šodien mēs to neredzējām. Un vēl. Gribētos, lai tuvākajā laikā visi lēmumi strīdīgo jautājumu gadījumos tiktu publiskoti detalizēti, nevis tikai izklāstīts trīs rindkopās oficiālajā paziņojumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!