Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

"Torpedo" viesos ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan".

Mača rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja Lukāšs Kašpars, bet otrā perioda vidū Kems Bārkers panāca divu vārtu pārsvaru. Punktu uzvarai mājinieki pielika četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Pavols Skalickis panāca 3:0.

Visas 30 "Torpedo" hokejistu mestās ripas šajā mačā atvairīja "Slovan" vārtsargs Breijs Brasts.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, izdarot četrus metienus pa Brasta sargātajiem vārtiem. Tāpat viņš uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem.

Pirmdien "Torpedo" viesosies pie KHL Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", bet jauno gadu rīdzinieki iesāks ar spēli savā laukumā pret "Slovan".

Jau vēstīts, ka uzvaru sestdien izcīnīja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko trenē latviešu speciālists Harijs Vītoliņš. Maskavieši viesos ar 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) pārspēja Hantimansijskas "Jugra", tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Minūti pirms pirmā perioda beigām Aleksejs Cvetkovs viesus izvirzīja vadībā, bet otrās trešdaļas sākumā divu minūšu laikā Aleksejs Tereščenko un Daņils Tarasovs panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Otrā perioda otrajā pusē Maksims Pestuško guva ceturtos vārtus, bet piekto reizi "Jugra" vārtsargu pārspēja Jakubs Petružāleks, kurš bija precīzs pēc piecām trešajā trešdaļā nospēlētām minūtēm.

Turpinājumā mājinieki divus vārtus atguva, kas gan neglāba viņus no zaudējuma ar 2:5.

Karsums šim mačam pieteikts nebija, jo hokejists ir iedzīvojies savainojumā.

Rietumu konferences un visas līgas līderi ar 90 punktiem 42 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr otro vietu kā labākā Bobrova divīzijas komanda ieņem Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas 42 spēlēs guvusi 78 punktus.

Tikmēr sestā ar 72 punktiem 43 spēlēs ir "Torpedo", bet septītie ar 70 punktiem 44 spēlēs ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 41 spēlē ir 12.pozīcijā, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit punktiem..

Austrumu konferencē līderi ar 79 punktiem 42 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", kamēr latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 71 punktu 44 mačos ir piektie, bet Toljati "Lada", kurai pie stūres ir latviešu speciālists Artis Ābols un vārtus sargā Edgars Masaļskis, ar 53 punktiem 42 spēlēs atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!