Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturtdien pārtraukusi sadarbību ar galveno treneri Kari Heikilu un viņa palīgu Raimo Helminenu.

Rīgas "Dinamo" kluba padome izvērtēja komandas līdzšinējo sniegumu 2015./2016.gada KHL sezonā un atzina to par neapmierinošu, tāpēc pieņemts lēmums pārtraukt līgumsaistības ar somu speciālistiem. Heikila Rīgā sāka strādāt aizvadītajā vasarā.

Par Rīgas "Dinamo" komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju padome iecēla komandas ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju. Viņš šajā sezonā bija arī viens no Heikilas asistentiem un strādāja ar aizsargiem.

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 44 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, no labāko astotnieka atpaliekot 16 punktus.

Iepriekš Heikila kā galvenais treneris ir strādājis ar zviedru klubiem "Sundsvall" un "Bodens IK", Somijas komandām HPK, "Vaasa Sport", "Espo Blues" un "Oulu Karpat", bet Krievijā trenējis Jaroslavļas "Lokomotiv", Magņitogorskas "Metallurg" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Bijis arī Minskas "Dinamo" un Baltkrievijas izlases galvenais treneris.

Heikilas panākumu sarakstā ir Somijas čempiona tituls, Somijas sudraba medaļas, Krievijas sudraba medaļas un KHL vicečempiona tituls.

Savukārt Helminens Rīgas "Dinamo" treneru korpusam pievienojās oktobrī. Helminens trenera karjeru sāka 2010. gadā, kļūstot par Tamperes "Ilves" trenera palīgu. 2012. gada vasarā viņš uzņēmās komandas galvenā trenera pienākumus. "Ilves" komandas galvenā trenera amatu Helminens atstāja 2012./2013. gada sezonā. Kopš 2013./14. sezonas soms pildīja trenera asistenta pienākumus Kontinentālās hokeja līgas klubā Astanas "Baris". Astanas klubu Helminens atstāja šīs sezonas septembrī.

Helminens profesionāla spēlētāja karjeru noslēdza 2008. gadā. Viņš ir visu laiku rezultatīvākais Somijas hokeja izlases spēlētājs, kurš izlases rindās aizvadījis arī visvairāk spēļu. Nacionālās hokeja līgas (NHL) soms aizvadījis četras sezonas, pārstāvot Ņujorkas "Rangers" un Minesotas "North Stars". Somijas izlases rindās Helminens ir izcīnījis sudraba medaļu 1988., bet bronzas medaļu 1994. un 1998. gada olimpisko spēļu turnīros. kopā savas karjeras laikā piedaloties sešās olimpiskajās spēlēs. 1995. gadā kļuvis par pasaules čempionu, medaļas izcīnot vēl sešos pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!