Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" spēlē šobrīd ir vairākas pozitīvas iezīmes, taču vēl joprojām ir jāstrādā, pēc tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kausa otrā mača sacīja rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" turnīra otrajā mača ar 2:4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem.

"Spēle bija laba, to aizvadījām labāk nekā svētdienas maču pret Minskas "Dinamo". Spēlējām atbildīgāk un vairākumā pretinieku vārtos iemetām divas ripas. Savukārt divus ielaidām, spēlējot mazākumā, bet beigās nedaudz pietrūka pacietības," pēcspēles preses konferencē pauda Sējējs. "Varbūt pietrūka arī spēka, jo mums vēl nepieciešams viens centra uzbrucējs. Tomēr ir vairākas pozitīvas iezīmes."

"Šobrīd strādājam pie savām kļūdām un cenšamies spēlēt tā, kā paši gribam, īpaši nepētot pretiniekus. Bet tad, kad sāksies sezona, būs jau pavisam citādāk un pret sāncenšiem attieksimies arī pavisam citādāk. Kopš atgriešanās no Ņižņijnovgorodas pārbaudes turnīra trenējām vairākumu. Treniņos tam vairāk veltījām laiku, bet mazākumu trenējuši bijām pirms tam. Nodarbībās vairāk akcentējām uzmanību uz metieniem un spēli vārtu priekšā. Šādi arī guvām vārtus pret Kazaņas komandu," norādīja Sējējs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā, kad Rīgas "Dinamo" atradās vadībā ar 2:1, mājinieku aizsargs Ralfs Freibergs izkāvās ar Kazaņas komandas hokejistu Jirži Sekāču. Sējējs izteicās, ka šis kautiņš nebija nepieciešams, jo pēc tam Latvijas komanda zaudēja trīs vārtus.

"Šobrīd traumēts ir Lauris Dārziņš. It kā viņam paliek labāk, bet grūti pateikt, vai viņš šajā pārbaudes turnīrā izies laukumā. Redzēsim pēc rītdienas treniņa," sacīja Sējējs.

Tikmēr "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs sacīja, ka pirmdienas mačs bija interesants.

"Spēle padevās laba, abas komandas cīnījās un mačs bija diezgan interesants. Abas vienības izmantoja savas iespējas vairākumā. Uzskatu, ka šis turnīrs ir ļoti labs, noderīgs pirms jaunās sezonas sākuma," pauda speciālists.

Tādējādi pēc divām kārtām šī pārbaudes turnīra kopvērtējuma līderi ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem ir "Lokomotiv", kamēr pa trīs punktiem iekrājušas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo", kamēr Rīgas "Dinamo" ir bez punktiem.

Turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien ieplānota tikšanās ar "Lokomotiv", bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!