Foto: LETA
Tādas neveiksmes kā ielaista ripa mazākumā vai pārāk bieža kļūdu pieļaušana ļoti iespaido gaisotni un nomāc komandu, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Koltons Gilīss.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" svētdien, noslēdzot savu sezonas otro izbraukumu, ar 0:3 (0:1, 0:2) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai. Čempionāta pirmajos sešos mačos rīdzinieki ir tikuši pie vienas uzvaras pēcspēles metienos un cietuši piecus zaudējumus pamatlaikā.

Tiesa, pagaidām visas sešas sezonas spēles aizvadītas izbraukumā.

"Šis bija ļoti grūts izbraukums - spēlējām ar meistarīgām komandām. Visi no sirds cīnāmies, bet kaut kas pietrūkst. Atkal zaudējām vārtus, spēlējot mazākumā. Pieļaujam kļūdu, un tad viss veļas kā sniega pika. Kļūdas arvien vairāk un vairāk. Šādas neveiksmes ļoti iespaido gaisotni un nomāc komandu," Rīgas klubs citē Gilīsa teikto. "Mums ir jātiek pie uzvaras pamatlaikā. Kaut neglītas, bet uzvaras, kas vairotu pārliecību."

"Es negribētu meklēt attaisnojumus tālajā braucienā, laika starpībā vai kādā citā iemeslā. Mēs esam bijuši tik tuvu uzvarai, bet beigās kaut ko neizdarām līdz galam. Zaudējam spēles ar vienu vārtu starpību," secināja uzbrucējs.

Rīgas "Dinamo" otrdien aizvadīs mājas spēli pret Somijas komandu Helsinku "Jokerit", kur spēlē aizsargs Artūrs Kulda, bet pēc tam būs izbraukuma duelis pret Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", kam sekos trīs mači savā laukumā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot spēlēsim Rīgā. Fani "Arēnā Rīga" ir lieliski. Zinu, ka komanda arī ir nepacietīga beidzot atkal spēlēt savā laukumā," sacīja Gilīss.

Ar diviem punktiem sešās spēlēs Rīgas "Dinamo" pašlaik ir KHL vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!