Foto: F64
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai viesos papildlaikā gūt uzvaru pār Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, guva uzvaru ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0), izcīnot ceturto panākumu pēdējos sešos mačos. Tikmēr "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, cieta otro zaudējumu pēc kārtas.

Ņižņijnovgorodas komanda otrajā periodā nokļuva iedzinējos, kad vairākumā precīzs bija Maksims Talbo, taču desmit minūtes pirms pamatlaika beigām viesi izlīdzināja rezultātu pēc Sema Lofkvista precīzā metiena,

Savukārt uzvaru "Torpedo" nodrošināja papildlaika 25.sekundē, jo skaitlisko vairākumu izmantoja Frēdriks Petešons.

Daugaviņš pie rezultativitātes punktiem netika. Uzbrucējs spēlēja 17 minūtes un 37 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, kā arī uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās.

Šosezon KHL čempionātā valstsvienības kapteinis septiņās spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles. Visus rezultativitātes punktus viņš nopelnīja pirmajos trīs mačos, bet pēc tam viņš devās palīgā Latvijas izlasei olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Tajā Daugaviņš izšķirošajā mačā pret Vāciju pieļāva kļūdu, nopelnot noraidījumu, kura laikā pretinieki guva izšķirošos vārtus, savukārt atgriežoties "Torpedo" rindās uzbrucējs ar rezultativitāti nav izcēlies.

Citā spēlē KHL līdervienība Maskavas CSKA viesos ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Popovs.

CSKA izcīnīja devīto uzvaru pēc kārtas un šosezon ir zaudējuši tikai vienā mačā, pašā sezonas ievadā.

Tikmēr vēl vienā spēlē Sanktpēterburgas SKA, kuru šobrīd vada Pjotrs Vorobjovs, jo kluba galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš ar Krievijas izlasi gatavojas startam Pasaules kausa izcīņā, Ziemeļamerikā, ar 5:3 (2:3, 0:0, 3:0) viesos uzvarēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris". SKA pirmajā periodā zaudēja ar 1:3, tomēr trešajā periodā iemeta trīs ripas un svinēja otro panākumu pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 27 punktiem desmit spēlēs ir CSKA, bet otro vietu ar 20 punktiem ieņem SKA. Pa 19 punktiem ir "Soči", "Torpedo", Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" un "Lokomotiv" komandām.

Tikmēr Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība guvusi 12 punktus septiņās spēlēs, kas šai vienībai dod devīto vietu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar trim punktiem astoņās spēlēs ir noslēdzošajā, 14.pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 18 punktiem deviņās spēlēs ir Omskas "Avangard", bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko vada Artis Ābols, ar 14 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem atrodama 11.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" sezonu ir sākusi izcili neveiksmīgi, astoņos mačos tiekot tikai pie vienas uzvaras, kas komandai dod pēdējo vietu visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!