Foto: Publicitātes foto

Saistībā ar to, ka patversmes "Otra māja" mazais darbinieku kolektīvs nevar nodrošināt pietiekamu aprūpi tādam sunim kā Gerda, suņu meitenei tiek steidzīgi meklēta adoptētāju ģimene. Tiem, kuri vēlas Gerdu uzņemt savā ģimenē un aprūpēt, patversme pati gatava izmaksāt kompensāciju par uzturēšanu un aprūpi 300 eiro apmērā mēnesī.

Apmaksātas tiek arī hidroterapijas procedūrām Preiļos vai citā vietā (līdz 35 eiro par procedūru) reizi nedēļā, ēdiens un vitamīni/zāles.

2023. gada 1. februārī Kraujas ciemā (Augšdaugavas novadā) atrasts notriekts aitu suns, kuram nebija ne čipa, ne kādi citi informācijas nesēji. Suni aizveda uz pirmo rentgenu, kur izrādījās, ka Gerdai (tā viņu nosauca) ir astes pamatnes lūzums, tātad pastāv iespēja atgūties. Neskatoties uz mūžīgi labo garastāvokli, lielisko apetīti un viņas pakaļkāju reakciju uz kairinājumu, tās diemžēl nekustējās pašas no sevis. Tā kā bija aizdomas par kompresiju virs rentgena sekcijas, radās nepieciešamība vēlreiz vest Gerdu uz rentgenu sīkākai izmeklēšanai. Par lielu nožēlu izrādījās, ka Gerdai ir nobīdīti skriemeļi (lūzums divās vietās), un tas izskaidroja, kāpēc viņa joprojām nevarēja staigāt pati.

Foto: Publicitātes foto

Problēmas risināšanai Lietuvā tika atrasts ķirurgs neirologs. Sazinājās, konsultējās un nolēma veikt operāciju. Turklāt steidzami un pēc iespējas ātrāk. Pateicoties laipniem cilvēkiem, divu dienu laikā Gerdai izdevās savākt nepieciešamo summu operācijai. Operācija, pēc veterinārārsta domām, noritējusi veiksmīgi, lai gan bijusi grūta. Tajā pašā laikā pie operācijas strādāja seši speciālisti no Jakova klīnikas Viļņā. Dienu pēc operācijas Gerdu aizveda atpakaļ uz patversmi "Otrā māja".

Gerdai bija nodrošināts četru nedēļu rehabilitācijas periods, kura laikā patversmes darbinieki viņu apmeklēja trīs reizes dienā, visādi aprūpējot. Pavisam drīz kļuva skaidrs, ka viņai nepieciešams ratiņkrēsls, tāpēc tas tika pasūtīts, un pēc rehabilitācijas perioda Gerda izmēģināja jaunu pārvietošanās veidu.

Foto: Publicitātes foto

Tagad Gerda ir pilnībā pieradusi staigāt ratiņkrēslā. Neskatoties uz to, ka Gerda atšķiras no citiem suņiem, viņa joprojām ir neticami dzīvespriecīgs un dzīvi mīlošs suns, kuram ļoti patīk cilvēku uzmanība. Gerda jau var doties uz jaunām mājām pie cilvēka, kurš ir gatavs viņai pievērst uzmanību. Viņa parādīs, kā priecāties!

Patversmes "Otrā māja" adopcijas centrs gatavs atbalstīt Gerdu līdz viņas mūža beigām. Jaunais saimnieks var rēķināties ar bezmaksas veterinārārsta un kinologa konsultācijām, medikamentiem (ja tādi nepieciešami). "Mēs viņu nepametīsim un nenodosim. Bet īstās mājās viņai var dot vairāk uzmanības un pareizu, rūpīgāku aprūpi. To patversmē viņa saņemt nevar. Tāpēc Gerda ļoti gaida savu īstu cilvēku," uzsver patversme.

Vairāk par Gerdu un to, kādai jābūt viņas jaunajai ģimenei, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!