Foto: hcadmiral.ru

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē tika pie četrām soda minūtēm, bet viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" cieta zaudējumu.

"Admiral" viesos ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Bārtulis jau mača sākumā tika pie noraidījuma, pēc nospēlētām 24 sekundēm paklupinot pretinieku komandas spēlētāju. Viesi mazākumu nosargāja, turklāt mača sestajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Aleksandrs Gorškovs izmantoja mājinieku kļūdu aizsardzībā un izslidoja viens pret viens ar "Avtomobilist" vārtsargu.

Tuvojoties mača vidum, Artjoms Garejevs ar metienu no vārtu priekšas panāca neizšķirtu. Divarpus minūtes pirms otrā perioda beigām viesi izvirzījās vadībā, precīzi metot Rokam Tičaram. Tomēr trešās trešdaļas sestajā minūtē "Admiral" hokejists Roberts Saboličs vairākumā vienatnē apspēlēja trīs pretinieku spēlētājus un panāca 2:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 13 sekundes, Bārtulis saņēma vēl vienu divu minūšu sodu, tādējādi atstājot Vladivostokas komandu mazākumā. Latvieša nopelnīto mazākumu pamatlaikā un pagarinājumā viesi izturēja, tomēr arī papildu piecminūtē uzvarētājs netika noskaidrots, tāpēc bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā pārāki bija mājinieki, uzvaras "bullīti" realizējot Janam Buhtelem.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes.

Bārtulis šosezon 30 mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, taču pēdējās 14 spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav ticis.

Citā KHL mačā Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 87 punktiem 35 mačos ir SKA, no kuras deviņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par spēli vairāk un šovakar spēkojas ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 77 punktiem 35 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Admiral" ar 52 punktiem ir sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!