Foto: F64

Latviešu hokejistu pārstāvētās Maskavas "Dinamo" un Toljati "Lada" komandas sestdien piedzīvoja zaudējumus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņās.

Maskavas "Dinamo" sestdien savā laukumā pārliecinoši ar 1:5 (0:0, 0:4, 1:1) zaudēja līgas čempionei un pašreizējai kopvērtējuma līderei Sanktpēterburgas SKA, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Lai arī pirmajā trešdaļā neviena no komandām vārtus neguva, otrajā periodā Maskavas "Dinamo" ielaida četrus vārtus pēc kārtas, kad SKA labā izcēlās Jegors Jakovļevs, Antons Belovs un divreiz Ņikita Gusevs. Noslēdzošajās 20 minūtēs vienības apmainījās vārtu guvumiem, bet mača likteni tas nemainīja.

Traumas dēļ Karsums nepiedalījās trešajā Maskavas kluba spēlē pēc kārtas.

Zīmīgi, ka sestdien aprit 71 gads kopš SKA kluba dibināšanas.

Šonedēļ citu KHL komandu Vladivostokas "Admiral" atstāja latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, turklāt kā viņa nākamā darba vieta izskanējusi tieši Maskavas "Dinamo" vienība, bet tas pagaidām vēl nav apstiprinājies oficiāli.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja arī pašlaik savainotā aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā "Lada", ko vada latviešu speciālists Artis Ābols. Toljati komanda savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Minskas "Dinamo".

Uzvaru Minskas klubam nodrošināja Džastins Fonteins, kurš panākumu nesošos vārtus iemeta 35. minūtē. "Lada" komandai šis ir jau ceturtais zaudējums pēdējo piecu maču laikā.

Sotnieks, kuru šosezon piemeklē veselības likstas, traumas dēļ nav spēlējis jau kopš 12. oktobra.

Otro zaudējumu pēc kārtas tikmēr piedzīvojusi varenā Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) piekāpās vienai no Rietumu konferences lejasgala komandām Maskavas apgabala "Vitjaz".

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās čehu aizsargs Vojtehs Mozīks, kurš līdz ar to piedalījās visos "Vitjaz" vārtu guvumos.

Zīmīgi, ka šonedēļ CSKA izcīnīja savu 12. uzvaru pēc kārtas, bet ceturtdien tā pārtrūka, jo Maskavas vienība ar 1:4 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" hokejistiem.

Citviet otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi viena no spēcīgākajām Austrumu konferences vienībām Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās "Soči" vienībai.

Uzvaras vārtus pagarinājuma 29. sekundē iemeta Keisijs Velmens.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 111 punktiem 43 mačos ir Sanktpēterburgas SKA. Tai konferencē ar 96 punktiem seko CSKA, bet vēl par 12 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 68 punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot divus punktus. Latvijas klubs visas līgas vērtējumā apsteidz vienīgi Hantimansijskas "Jugra" vienību, kam ir pieci punkti mazāk.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 79 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 70 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi 79 un 75 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Savukārt aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 50 punktiem ir 11. pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 39 punktiem ir Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!