Foto: LETA

Uzreiz pēc valsts svētkiem noslēgsies oficiālā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amata kandidātu izvirzīšana. Šobrīd neviena federācija oficiāli savus kandidātus nav izvēlējusies, tomēr portālam "Delfi" zināms, ka cīņa par amatu varētu notikt starp 3-4 kandidātiem.

4. jūnijā paredzētajā LOK Ģenerālajā asamblejā olimpiskā saime izvēlēsies savu piekto prezidentu kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1988. gadā par atjaunotās LOK prezidentu kļuva Vilnis Baltiņš, kuru 2004. gadā amatā nomainīja Aldons Vrubļevskis. Arī Vrubļevskis amatā nostrādāja 16 gadus, 2020. gadā viņa vietā stājoties Žoržam Tikmeram. Viņš gan nenostrādāja pat vienu pilnu termiņu, jo skandāla dēļ bija spiests atkāpties, bet Timmera vietā uz atlikušo termiņu par LOK prezidentu ievēlēja Jāni Buku.

4. jūnijā gaidāmā LOK Ģenerālā asambleja ir saistīta ar sporta nozares savstarpējiem ķīviņiem un nesakārtotību. Martā bija paredzēts sākt LOK un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, tomēr LOK biedri nobalsoja pret abu biedrību saplūšanu. Tādējādi Latvijā joprojām būs divas sporta organizāciju apvienības, nevis viena spēcīga un vienota vadošā sporta biedrība. Pieaugot iekšējiem ķīviņiem un domstarpībām sporta sabiedrībā, 21 federācija aprīļa vidū pieprasīja rīkot LOK vēlēšanas jau vasarā, lai gan plānotas tās bija tikai rudenī pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Atbilstoši LOK statūtiem, katrai olimpisko sporta veidu federācijai ir tiesības izvirzīt vienu kandidātu, kurš apliecina savu piekrišanu izvirzīšanai uz amatu. Izvirzīšana noslēgsies 7. maijā pulksten 23:59, bet kandidāti izziņoti 15. maijā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!