Foto: Publicitātes foto

Svētdien Smiltenes apkaimes mežos tika aizvadīts aizraujošā "Vivus.lv MTB maratona trešais posms, kurā startēja vairāk nekā 500 dalībnieki. 54 kilometru garajā maratona distancē uzvaru, neskatoties uz tehniskām problēmām trasē, svinēja "MySport Stevens" pārstāvis Raivis Zīmelis, bet starp dāmām arī šoreiz nepārspēta palika Igaunijas čempione Grēte Steinburga, informēja organizatori.

"Vivus.lv MTB maratons, kas ir viens no Latvijas vadošajiem kalnu divriteņu seriāliem un izceļas ar tehniski sarežģītām, kā arī aizraujošām trasēm, svētdien turpinājās Latvijas kalnu riteņbraukšanas dzimtenē - Smiltenē. Šīs Vidzemes mazpilsētas apkaime mežos tika izveidotas aizraujošas trases gan maratona, gan arī pusmaratona dalībniekiem. Distanču veidotāji bija parūpējušies par to, lai trasē netrūktu ne kāpumu, ne strauju nobraucienu, šauru taciņu un citu interesantu šķēršļu.

Maratona distancē, kur startēja virkne vadošo pašmāju MTB braucēju, sportistiem bija jāveic 54 kilometru gara distance. Jau tās sākuma daļā riteņbraucēji sadalījās mazākās grupiņās pēc spēku samēriem. Vadībā atradās "Trek team" riteņbraucēji - Rihards Bartuševics, Ivars Prokofjevs un kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, "Rietumu - Delfin" pārstāvis Dmitrijs Sorokins, "NN Sporta kluba" sportists Ervīns Smoļins, kā arī "Veloserviss" riteņbraucējs Jānis Ozols. Neskatoties uz tehniskajā problēmām, viņiem pievienojās arī bijušais Latvijas biatlona izlases dalībnieks Raivis Zīmelis. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien Smiltenes kartinga trasē nepilnu kilometru pirms finiša, kad lielisku izrāvienu veica Zīmelis, kuram sekoja Sorokins. Šādā secībā viņi arī šķērsoja finiša līniju. Raivim Zīmelim šī bija pirmā uzvara jaunajā "Vivus.lv MTB maratona sezonā. Viņš distancē pavadīja 2 stundas 7 minūtes un 41 sekundi. Tāds pats laiks arī Sorokinam. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Trek team" riteņbraucējs Muižnieks, kurš no uzvarētāja atpalika par trijām sekundēm. Labāko sešiniekā ierindojās arī Prokofjevs, Smoļins un Bartuševics.

Sieviešu konkurencē aizraujošajā, bet arī smagajā trasē nepārspēta palika Igaunijas čempione Grēte Steinburga, kura arī pārliecinoši nosargāja savas līderpozīcijas kopvērtējumā.

Ne mazāk spraigas cīņas notika 30 kilometru pusmaratona distancē, kas, lai arī bija nedaudz atvieglotāka, tomēr lielai daļai dalībnieku sagādāja lielu pārbaudījumu. Šeit vīriešu konkurencē pārliecinoši triumfēja "Trek team" riteņbraucējs Zigmārs Zučiks, kurš par 2 minūtēm un 17 sekundēm pārspēja "Volvo MTB" pārstāvi Jāni Rubiku. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa "Fans AP - print" sportists Dzintars Ausmanis. Starp dāmām mājas trasē nepārspēta palika Rūta Brakovska.

Nākamais "Vivus.lv MTB maratona" posms gaidāms 13. jūlijā Talsu apkārtnē esošajā Kamparkalnā. Pilnie sacensību rezultāti gaidāmi organizatoru mājas lapā "mtbmaratons.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!