Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 10. augustā, Mārupē norisināsies piektais "Spice" skrituļslidošanas maratons. Četru skrituļslidotāju sastāvā dalību tajā pieteikusi viena no spēcīgākajām skrituļslidošanas komandām pasaulē - "Powerslide-Matter World Team". Uz starta līnijas stāsies vēl piecu valstu sporta komandu pārstāvji, informēja organizatori.

"Powerslide-Matter World Team" pārstāvēs beļģu sportists Bārts Svings, kas ir astoņkārtējs pasaules čempions un pasaules lielākā un prestižākā maratona - Berlīnes maratona - rekordists un pirmais cilvēks, kas Berlīnes maratonā finišējis ātrāk par vienu stundu -59:28 minūtes, uzstādot pasaules rekordu distancē, kurā nav kalnu, bet plakana virsma. "Spice" skrituļslidošanas maratonā redzēsim vēl vienu beļģi Ferri Spruijtu, kurš ieguvis pasaules čempiona titulu komandas stafetē un 2012. gada Eiropas čempiona titulu, Fēliku Rijhnensu  - Vācijas nacionālo čempionu, kā arī Eiropas un Pasaules čempionāta otrās vietas ieguvēju, un visbeidzot Katarinu Rumpusu, kura sevi ir pierādījusi kā daudzkārtēja pasaules junioru čempione.

Tāpat "Spice" skrituļslidošanas maratonam pieteikušies pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, kā arī Latvijas.

Ikvienam dalībniekiem piemērota distance un iespēja laimēt vērtīgas balvas no t/c "Spice".

Šogad "Spice" skrituļslidošanas maratonā iespējams startēt četrās dažādās distancēs - "Maxima" bērnu distancē, "Forum Auto" 6 km ģimenes distancē, "Turkish Airlines" 11 km tautas distancē un "Dion" 44 km sporta distancē. 10. augustā pirmais starts paredzēts "Dion" 44 km sporta distancei - plkst. 9:00, pēc tam "Maxima" bērnu braucienam - plkst. 11:15, tad "Turkish Airlines" 11 km tautas distancei plkst. 12:45 un visbeidzot plkst. 15:30 "Forum Auto" 6 km ģimenes distancei.

"Dion" 44 km sporta distancē vērtīgas naudas balvas saņems desmit ātrākie sportisti kopvērtējumā sieviešu un vīriešu konkurencē. "Turkish Airlines" 11 km tautas distancē pirmo desmit vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar t/c "Spice" dāvanu kartēm. Tiem, kas piedalīsies "Forum Auto" 6 km ģimenes distancē, būs iespēja iegūt īpašas balvas no t/c "Spice" veikaliem. Tiem dalībniekiem, kas būs īpaši piedomājuši pie sava vizuālā izskata tiks piešķirtas balvas dažādās nominācijās, ļaujot radoši izpausties sava tērpa noformējumā.

Vēl var paspēt uz Spice skrituļslidošanas maratona bezmaksas iesildīšanās treniņiem

Lai sagatavotos skrituļslidošanas maratonam, ikviens var izmantot "Spice-Rollerblade" skrituļslidošanas skoliņas bezmaksas nodarbības, kuras notiek autostāvvietā pie "Spice Home". Tās vada sporta kluba "ASI/Ski Box" treneri Andris Krauja un Kristīne Poška.

Uz skrituļslidošanas skolu droši var doties arī tie, kuriem nav savu skrituļslidu. Katrā nodarbībā bez maksas ir pieejams skrituļslidošanai nepieciešamais ekipējums.

Apgūt vai uzlabot savas skrituļslidošanas prasmes ikviens vēl var pagūt šo sestdien, 2. augustā, plkst. 12:00-15:00 un ceturtdien, 7. augustā, plkst. 18:00-20:00.

Reģistrējies Spice skrituļslidošanas maratonam

Iepriekš pieteikties "Spice" skrituļslidošanas maratonam iespējams līdz 6. augustam, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā "maratoni.lv". Dalības maksas: EUR 20 "Dion" sporta distancei, EUR 15 "Turkish Airlines" tautas distancei un EUR 10 "Forum Auto" ģimenes distancei.

Dalībnieki līdz 12 gadu vecumam, kas tiks pieteikti līdz 6. augustam, skrituļslidošanas maratona "Maxima" bērnu distancē varēs startēs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!