Foto: DELFI
Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā, kas paredzēts 2. augustā, par čempiona titulu Sporta distancē sacentīsies vairākas pasaules līmeņa zvaigznes, informē sacensību rīkotāji.

Savu dalību sacensībās apstiprinājis seškārtējs pasaules čempions un četrkārtējs junioru čempions, jaunzēlandietis Pīters Maikls un 2014. gada Eiropas čempions, vācietis Fēlikss Rihnens, kurš šajā sezonā jau trešo reizi ieguvis Vācijas čempiona titulu, kā arī pasaules čempiona titula ieguvējs komandas stafetē un 2012. gada Eiropas čempions beļģis Ferre Sprujts. Tāpat Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā sacentīsies arī 2014. gada Eiropas čempione, daudzkārtēja Vācijas un junioru čempiona titula ieguvēja Katrīna Rumpusa un viņas komandas biedre Letisija Šimeka, kura 2014. gada Eiropas čempionātā izcīnīja zelta medaļas 500 un 3000 metru distancē.

Līderiem saspringtu konkurenci veidos arī spēcīgākie Polijas braucēji no "Mapei-GPShosting-BDC" komandas: Bartošs Čojnackis, Voicehs Barans, Joanna Novakovska un Jaroslavs Čonackis. Igauniju pārstāvēs viens no labākajiem kaimiņvalsts braucējiem Kurts Kespaiks, kurš jau iepriekšējos gados veiksmīgi piedalījies sacensībās Latvijā, un viņa "Albe Team/Bont" komandas biedri Elizabete Jogi un Lauri Korts. No pazīstamākajiem Latvijas sportistiem sacensībās startēs pagājušā gada Latvijas čempions maratona distancē Reinis Znotiņš, Lauris Bitenieks, Roberts Pundurs, Ansis Eljašāns, Ronalds Cinks, kuri pārstāv "Powerslide-Laimīte" komandu.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā piedalīsies arī braucēji no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Spānijas, Beļģijas un citām valstīm.

"Latvijas sacensību augsto kvalitāti un interesanto Jūrmalas trasi novērtē aizvien vairāk pasaules līmeņa braucēju. Redzam, ka viņi atgriežas arī nākošajā gadā un atved līdzi savus komandas biedrus. Lai gan Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls vēl jaunas sacensības, mēs aktīvi strādājam pie tā, lai ielauztos Eiropas skrituļslidošanas sporta kalendārā un piesaistītu aizvien jaunus braucējus," stāsta festivāla organizators Kaspars Tupiņš.

Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā dalībnieki sacentīsies trīs distancēs: 42km "Turkish Airlines" Sporta distancē, 14.5km Tautas distancē un 4,5km Ģimenes distancē, turpretī bērni līdz 12 gadu vecumam varēs sacensties "LEGO" bērnu distancēs (500-1000m).

Reģistrēties Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālam var elektroniski mājas lapā, kā arī sporta preču "Fans" veikalos un skrituļslidu veikalā "Taktika.lv" līdz 29. jūlijam. Dalības maksa "Turkish Airlines" Sporta distancei ir 10 eiro, "Taktika.lv" Tautas distancei 7 eiro, bet Ģimenes distancei - 5 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, reģistrējoties mājas lapā līdz 29. jūlijam, dalība "LEGO" bērnu distancēs ir bezmaksas.

Festivālam būs iespējams reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā par paaugstinātu dalības maksu. Dalības maksā iekļauta profesionāli sagatavota trase ar atveldzēšanās punktiem, dalībnieku numuri, ēdināšana pēc finiša, pēc nepieciešamības medicīniskā palīdzība un tehniskais serviss, kā arī piemiņas veltes un balviņas no pasākuma atbalstītājiem visiem dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!