Foto: LETA

Šajā svētdienā Mežaparkā jau sesto gadu vairāki tūkstoši cilvēku startēja rudens lielākajā skrējienā – "Nike Riga Run". Sacensībās piedalījās gan jaunie censoņi, gan amatieri, gan elites sportisti, kuri mērojās spēkiem bērnu skrējienā, stafetes skrējienā, kā arī veica 5 vai 10 kilometru garas distances skrienot, ejot vai nūjojot.

Sacensību dienu jau tradicionāli aizsāka bērnu skrējiens, pēc tam norisinājās stafešu un skolu stafešu skrējiens, bet pasākuma kulminācijā tika dots starta šāviens individuālajām disciplīnām.

Šogad savu līdera godu garākajā, 10km distancē, aizstāvēja nu jau četrkārtējs "Nike Riga Run" čempions Dmitrijs Jurkevičs (0:31:34), kurš šogad gan distanci veica 14 sekundes ilgāk nekā pērn, bet tik un tā aiz sevis atstāja Rolandu Kaimiņu (0:31:38) un Kristapu Bērziņu (0:31:50). Savukārt sieviešu konkurencē pirmajiem diviem goda pjedestāliem uzticīgas arī šogad bija pagājušā gada līderes - Anita Kažemāka (0:36:42) un Karīna Helmane (0:37:48), bet trešā vieta - Līgai Girgensonei (0:38:27).

Jau otro gadu "Nike Riga Run" dalībnieku izvēlei tiek piedāvāta arī 5 kilometru distance. Tajā savu pārākumu vakar atzina šī gada Latvijas čempions 10 km šosejas skrējienā Reinis Hartmanis (0:15:18) un Lelde Kalniņa (0:18:31). Otrā ātrākā no sievietēm bija pagājušā gada uzvarētāja Ināra Lūse (0:18:43), bet trešā - Patrīcija Cīrule (0:18:57). Taču vīriešu konkurencē pēc 5km distances līdera R. Hartmaņa finišēja Jevgēnijs Turkins (0:15:59) un Alberts Blajs (0:16:21).

Aizraujoša cīņa notika arī stafešu disciplīnās, kur ātrākā izrādījās "Nike/Sportland" komanda (A.Blajs, R. Hartmais, J.Zilvers, P. Ārents) par pusminūti apsteidzot Latvijas Orientēšanās izlasi. Taču skolu stafetēs 7.-9. klašu grupā, atbilstoši nosaukumam, uzvarēja aizputiešu "Neuzvaramie", bet 10.-12. klašu grupā - viena no Jelgavas Valsts ģimnāzijas komandām.

"Nike Riga Run" tiek organizēts jau sesto gadu un no skrējiena ar mazliet mazāk kā 2000 dalībnieku izaudzis par Latvijā lielāko rudens skrējienu, šogad apvienojot vairāk kā 9000 aktīva dzīvesveida piekritēju. Pasākums Rīgā ir arī daļa no globālās "Nike" kustības "We Run City", kura ietvaros 18 pasaules pilsētās notiek līdzīgi skrējieni. Tāpēc, šķērsojot starta līniju Mežaparkā, simboliski tiek dota starta gatavība arī Parīzes, Romas un Dubajas skrējējiem, kuri savus labākos un ātrākos kilometrus veiks oktobrī, novembrī un decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!