Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien nobalsoja par jaunas atbalsta vēstules sniegšanu Latvijas Hokeja federācijai, kas kopā ar Dāniju kandidēs uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu.

Valda Dombrovska (V) valdība iepriekš jau atbalstīja LHF centienus uzņemties pasaules čempionāta rīkošanu, taču pēc LHF lēmuma kandidēt kopā ar Dāniju bija nepieciešama jauna Latvijas valdības atbalsta vēstule, lai iesniegtu kopīgu kandidatūru.

"Mūsu valsts un tās iedzīvotāji jau iepriekš ir pierādījuši savas zināšanas un pieredzi, organizējot augsta līmeņa starptautiskus pasākumus, piemēram, ERAB ikgadējo sanāksmi un NATO samitu. Tagad Latvija gatavojas savai pirmajai Eiropas Savienības Padomes prezidentūrai 2015.gadā. Vēlos izteikt pārliecību, ka atbildīgās institūcijas Latvijas Republikā izpildīs visus nosacījumus sekmīgai pasaules čempionāta hokejā 2017.gadā Rīgā, Latvijā nodrošināšanai," teikts valdības atbalsta vēstulē, ko tuvākajā laikā parakstīs premjers.

"Jo īpaši mēs esam priecīgi sadarboties ar Dānijas Karalisti pasaules čempionāta hokejā 2017.gadā organizēšanā. Atsaucoties uz Latvijas Hokeja federācijas iegūto pieredzi šādu pasākumu organizēšanā, vēlos apliecināt, ka Latvija būs pagodināta organizēt čempionātu vēlreiz – 2017.gadā," teikts vēstulē.

Dombrovska parakstītā vēstule šonedēļ tiks nodota LHF pievienošanai Starptautiskajā hokeja federācijā precizētajam pieteikumam 2017.gada pasaules čempionāta hokejā organizēšanai Latvijā ar Dānijas Hokeja federācijas atbalstu.

Latvijas un Dānijas kopējai kandidatūrai cīņā par 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu konkurenci izrādīs Vācija un Čehija, kas arī izveidojušas kopēju pieteikumu. IIHF lēmumu par 2017.gada čempionāta mājvietu pieņem 2013.gada pasaules čempionāta laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!