Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pirms gaidāmās savstarpējās spēles salīdzinot Latvijas un Vācijas hokeja izlases, par labu Latvijas komandai spēlē tehniskās meistarības pārspēks un lielisks treneru korpusa darbs, uzskata Vācijas valstsvienības galvenais treneris Pets Kortina.

Latvijas un Vācijas izlases piektajā pasaules čempionāta spēlē tiksies sestdien, spēles sākums plkst.20.15.

"Vakardienas spēlē pret Slovākiju latvieši nodemonstrēja ļoti labu sniegumu. Nav pārsteigums, ka komanda uzbrukumā ir ļoti meistarīga, turklāt uz ledus demonstrē kārtīgu cīņu," pēc piektdienas treniņa žurnālistiem izteicās Kortina. "Komandai ir ļoti labs treneru sastāvs, un izskatās, ka tā beidzot šajā turnīrā ir atradusi savu ritmu."

"Mums gaidāmā spēle būs smags pārbaudījums. Pirms tās mums ir divas brīvdienas, kas ir labi, jo komandai bija nepieciešama atpūta, taču paturam prātā, ka iepriekš, kad aizvadījām spēli pēc šādas atpūtas, maču uzsākām slikti. Cerams, ka enerģijas un spēka mums pietiks," piebilda treneris.

"Nedomāju, ka ir kāds konkrēts spēles aspekts, kurā esam pārāki par latviešiem. Latvijas izlase ir tehniski attīstītāka, kas nozīmē, ka mums jābūt vairāk disciplinētiem nekā pretiniekam," uzskata Kortina. "Tāpat kā latviešiem, lai būtu cerības uz panākumu, arī mūsu komandā sava roka jāpieliek katram spēlētājam. Vēlamies turnīru noslēgt ar apziņu, ka esam nospēlējuši labi."

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad aizvadītas četras pilnas spēļu kārtas un pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm. Par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Slovākija.

Četri punkti ir Vācijas kontā, bet pie trim punktiem tikušas Austrija un Latvija.

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!