Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātā Helsinku grupā otrdien par pēdējo ceturtdaļfināla dalībnieci kļuva vicečempione Slovākijas izlase, kas ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica ASV valstsvienību.

Tādējādi slovāki izjauca intrigu Helsinku grupā, kurā ceturtdaļfināla dalībnieki varēja noskaidroties tikai pašā vakarā pēc Latvijas un Somijas spēles. Pirms Slovākijas-ASV spēles teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā bija ne tikai slovākiem, bet arī Latvijai, Francijai un Vācijai.

$d_id=119; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Liels "nopelns" slovāku uzvarā bija ASV izlases vārtsargam Benam Bišopam, kurš mača sākumā divreiz nospēlēja nedroši. Jau spēles 15.sekundē aiz vārtiem Bišops gribēja izmest ripu gar apmali ārpus zonas, taču trāpīja virsū slovāku hokejistam Tomašam Kopeckim, no kura ripa atleca vārtu priekšā un Branko Radivojevičs guva pirmos vārtus. Savukārt ceturtajā minūtē Bišops pamanījās tuvajā stūrī gar stabiņu ielaist ripu vārtos pēc Martina Barteka uzmetiena vārtu virzienā.

Otrā perioda vidū Renē Vidarenijs panāca jau 3:0, bet otrās trešdaļas pēdējā minūtē Denijs Kristo vienus vārtus atguva. Vairāk nekā divas minūtes pirms mača beigām ASV treneri noņēma Bišopu un lieliem spēkiem metās uzbrukumā, bet nesekmīgi. Slovāki izmeta ripu no zonas un Marko Dano izmantoja savu otro iespēju, raidot ripu tukšos vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!