Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja izlasei 2014.gada pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī viens no valsts vadošajiem uzbrucējiem, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvēju Magņitogorskas "Metallurg" kapteinis Sergejs Mozjakins.

Mozjakins kļuva par Gagarina kausa finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, taču tieši svarīgās spēles atņēmušas hokejistam spēkus. Tāpēc Mozjakins lēmis atteikties no uzaicinājumu spēlēt pasaules čempionātā.

"Vēlos vērsties pie visas valsts hokeja sabiedrības. Vēlos atsevišķi pateikties izlases treneriem un vadībai par uzaicinājumu pārstāvēt Krievijas izlasi, kurā vienmēr ierodos ar vislielāko prieku – gluži kā mājās. Tomēr KHL "play off" spēles mani ir nomocījušas gan fiziskā, gan morālā ziņā," paziņojumā norāda Mozjakins. "Tāpat par sevi liek manīt savainojumi. Ņemot visu vērā, baidos, ka nespēšu pilnvērtīgi spēlēt Krievijas izlases rindās tik atbildīgā turnīrā. Saprotot, ka pasaules čempionātā jāspēlē tiek hokejistiem, kuri 100% tam ir gatavi, esmu spiests atteikties no dalības."

Mozjakins piebildis, ka tuvākajā laikā dosies uz Vāciju, kur viņam veiks medicīniskās pārbaudes. Hokejists uzsvēra, ka turpmāk, tāpat kā līdz šim, atsauksies uzaicinājumam pārstāvēt valstsvienību un spēlēs tajā, ja būs tam fiziski un morāli pilnvērtīgi gatavs.

Jau ziņots, ka Krievijas hokeja izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš pirms pasaules čempionāta saskārušies ar dažām sastāva komplektācijas problēmām, jo dažādu iemeslu dēļ nav sapulcināti šobrīd pieejamie Krievijas vadošie hokejisti.

2014.gada pasaules hokeja čempionāts Baltkrievijā sāksies 9.maijā un risināsies līdz 25.maijam. Krievijas izlase priekšsacīkstēs spēlēs vienā grupā ar Latviju, Somiju, Kazahstānu, ASV, Baltkrieviju, Šveici un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!