Foto: F64

Nav apstiprinājušās aizdomas, ka Latvijas izlases uzbrucējs Juris Štāls sestdienas pasaules čempionāta mačā pret Somiju būtu iedzīvojies smadzeņu satricinājumā, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Kā zināms, pirmajā pasaules čempionāta mačā Latvija izcīnīja vēsturisku uzvaru, ar 3:2 pieveicot Somiju. Šajā mačā savainojumā iedzīvojās Štāls, pret kuru tika izdarīt smags spēka paņēmiens. Pēc tā latvietis ilgu laiku pavadīja guļot uz ledus, bet viņa galvu klāja asinis.

Pēc mača Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans sacīja, ka ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu. Tiesa, tās nav piepildījušās, jo Štālam pēc aizvešanas un slimnīcu ārsti nav neko konstatējuši, apstiprināja Gorbunovs. Uzbrucējam uzliktas dažas šuves un viņš devies atpakaļ uz viesnīcu.

Tomēr svētdien pret Vāciju Štāls nespēlēja, lai gan bijis gatavs to darīt. Treneri latvietim izvēlējušies dot atpūtu, bet čempionāts viņam nebūt nav beidzies.

Pēc šī mača Latvija nākamo reizi laukumā dosies otrdienas vakarā, kad spēkosies ar Kazahstānu, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.°

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!