Foto: AFP/Scanpix
Emocionālu uzvaru pasaules čempionātā augstākajā divīzijā pirmdien izcīnīja mājiniece Baltkrievijas izlase, kas aizraujošā cīņā, divreiz atspēlējoties, ar 4:3 pieveica pasaules vicečempioni Šveici.

Abas šīs komandas ir Latvijas grupā. Pasaules vicečempioni šveicieši tagad ar trīs zaudējumiem trīs spēlēs nonākuši sarežģītā situācijā, lai izkļūtu no grupas. Savukārt Baltkrievijai tā bija otrā uzvara trīs spēlēs, un mājiniekiem ir labas iespējas pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Mačs iesākās diezgan neparasti, jo viena noraidījuma laikā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Sestajā minūtē Sergejs Kosticins mazākumā izmantoja šveiciešu kļūdu un pretuzbrukumā guva vārtus, bet pēc pusotras minūtes Janiks Vēbers vairākumā panāca 1:1. Savukārt pirmā perioda izskaņā mazākumā vārtus guva jau šveicieši – izgājienā precīzs bija Reto Šapi.

Otrajā periodā Andrejs Stasjs vēlreiz panāca līdzsvaru šajā spēlē, bet trešā perioda sākumā Etjēns Fridevo atkal vadībā izvirzīja Šveici. Līdzjutēju iedvesmoti, mājinieki baltkrievi metās atspēlēties un ar azartisku cīņu trešā perioda vidū panāca izlīdzinājumu. Savukārt uzvaras vārtus divas minūtes pirms spēles beigām izgājienā viens pret vienu guva Mihails Grabovskis.

$d_id=38; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!