Foto: F64

Latvijas hokeja izlase izšķirošajā pasaules čempionāta duelī otrdien pret Šveici laukumā izies ar divkāršu atdevi, uzsvēra komandas uzbrucējs Miks Indrašis.

"Vēl nekas nav zaudēts – ir jāuzvar Šveice, pret kuru spēlēsim ar divkāršu atdevi. Viņi noteikti gribēs atriebties par Soču olimpiskajās spēlēs piedzīvoto, kad uzvarējām viņus izslēgšanas spēlē," saka Indrašis.

Kā zināms, Latvija pirmdien dramatiskā mačā ar 1:3 piekāpās pasaules čempionāta saimniecei Baltkrievijai, tāpēc tai izšķirošā cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā jāaizvada otrdien pret Šveici, kurā obligāti nepieciešams uzvarēt.

Indrašis pēc zaudētā mača pret Baltkrieviju uzsvēra, ka nav izdevies spēles sākums, jo Latvijas valstsvienība ātri vien nonākusi iedzinējos ar 0:2.

"Nedaudz nokavējām sākumu – ielaidām divus muļķīgus vārtus. Pēc tam bija grūti atspēlēties," atzina uzbrucējs. "Neizšķirtu pamatlaikā noteikti bijām pelnījuši, taču tiesnesis lēma pretēji. Jāskatās atkārtojumā, kas tur bija, jo uz kuba mums vārtu guvuma atkārtojumu nerādīja."

Kā zināms, aptuveni pusminūti līdz pamatlaika beigām Kaspars Daugaviņš panāca 2:2, taču tiesneši vārtu guvumu neieskaitīja. Pēc tam pašā mača izskaņā baltkrievi trešo ripu raidīja jau tukšos Latvijas vārtos.

"Arī pašiem mums šajā mačā kaut kas pietrūka, jo vairākkārt bija iespējas spēlēt vairākumā, turklāt man rokas bija tādas "tramīgas"," atklāja Indrašis, kuram spēlē pret Baltkrieviju nācās iztikt bez ierastā maiņas partnera Zemgus Girgensona. "Protams, šovakar pietrūka Girgensona, jo viņš ļoti labi spēlē aizsardzībā, kā arī viens pret vienu. Tāpēc jau viņš ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs."

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet Baltkrievija ar 12 punktiem pakāpusies uz otro vietu. Tai ar 11 punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs seko ASV un Somija, bet Latvijai ir deviņi punkti.

Šveices kontā ir septiņi punkti, sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstāna sacensības jau noslēgusi ar diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!