Foto: AFP/Scanpix
Līdz 2015.gada pasaules hokeja čempionāta atklāšanai ir atlikušas dažas stundas, un Prāga beidz gatavoties lielajam sporta notikumam - O2 arēnas apkārtne sagaida, ka drīzumā te dimdēs, rībēs, taurēs, auros un fanos tūkstošiem hokeja līdzjutēju no visas pasaules. Arī Latvijas.

Tas, ka Prāgā notiek pasaules meistarsacīkstes hokejā, ir jūtams visā Eiropā. Kā portāls "Delfi" novēroja, visās lidostās ir pa kādam ceļotājam, kura "vizuālais noformējums" nepārprotami liecina par kādas valsts komandas atbalstīšanu. Tā Frankfurtes lidostā kāds tētis savai mazajai metiņai skaidroja, ka Čehijā notiek čempionāts un šie ir fani - bērna uzmanību bija piesaistījuši somi ar zili baltajām cepurēm kā lauvas krēpēm un saulesbrillēm Somijas karoga krāsās.

Bez atribūtikas, bet ar jau iegādātu biļeti uz Latvijas un Zviedrijas spēli no Sanfrancisko uz Prāgu atlidojis amerikānis Toms, kurš par Latviju pirmo reizi uzzinājis pirms 11 gadiem Prāgā, kad te iepriekšējo reizi bija pasaules čempionāts. "Kaut kā sanāca iepazīties ar latviešu faniem - biju pārsteigts, cik aktīvi un skaļi viņi atbalsta savu komandu, tas bija neticami!" stāsta Toms. "Viņi mani uzaicināja pie sevis uz viesnīcu - tur izskatījās kā dzērienu veikalā - un pastāstīja par Rīgu. Pēc pāris gadiem es patiešām aizbraucu uz Latviju - man ļoti patika. Šajā čempionātā apmeklēšu dažādu komandu spēles, aizbraukšu arī uz Ostravu, bet uz Latvijas izlases maču iešu noteikti - uz spēli ar Zviedriju."

Kas attiecas uz iekļūšanu hallē nekādas pārmērīgas drošības prasības, par kādām šausminājās kolēģi iepriekšējā čempionātā Baltkrievijā, medijiem netiek izvirzītas, vismaz ceturtdienā pirms čempionāta sākuma. Apsargs ātri noskanē somu, palūdz izņemt no kabatām metāliskos priekšmetus un kāp tik augšā. Kāpšana gan ir pamatīga - čempionātā akreditētajiem masu mediju parstāvjiem ir jābūt tīri labā formā, ja nav pacietības vai laika gaidīt liftu - preses tribīne atrodas ceturtajā stāvā, interviju vieta - pirmajā, preses centrs - trešajā. Nenoskrieties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!