Foto: F64
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis spēlē ar Šveici demonstrēja sniegumu, kas noteikti iekļūs pasaules čempionāta labāko momentu topā, un lielā mērā sekmēja to, ka Latvija tika pie savas pirmās uzvaras šāgada turnīrā.

"Es nekādi netieku līdz ģērbtuvei," nonācis līdz pēdējai žurnālistu grupai "mix" zonā jokoja vārtsargs, neslēpjot gandarījumu par spēli. "Visi čaļi šodien "sitās", prieks spēlēt! Nav svarīgi, vai es labi spēlēju vai kāds cits individuāli, šodien visi spēlēja tā, kā vajag spēlēt, no sirds! Jā, arī šveiciešiem bija momenti, bet mēs viņiem neko "neuzdāvinājām", un tā bija labākā spēle aizsardzības zonā līdz šim."

Latvijas izlasei mačs pret Šveici bija izšķirošs cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, un tas bija jūtams arī ģērbtuvē. "Pirms spēles bija nedaudz jūtams tās izšķirošais faktors, jo kam tad patīk visu laiku zaudēt, īpaši ar tik lielu rezultātu," saka vārtsargs. "Tāpēc ar katru spēli spriedze pieauga, varbūt kāds skarbāks vārds izskanēja. Vieglāk ir spēlēt, kad esam vadībā vai ir neizšķirts, tad jūties pārliecinoši. Tikko sāk birt "goli", nevienam nav nekāda prieka spēlēt ne vārtos, ne laukumā. Šādos mačos kā šodien ir kaifs spēlēt, tādu spēļu dēļ nodarbojas ar hokeju."

$d_id=49; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

"Godīgi sakot, tos astoņus vārtus no zviedriem nebija pārāk viegli aizmirst, nebija pārāk laba sajūta pirms spēles, turklāt šodien izšķirošā spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā... Sajūta pirms mača nebija tik pārliecinoša, kā tā spēle beigās sanāca," atzīst Edgars Masaļskis, kurš jau otro reizi šajā turnīrā tika atzīts par labāko spēlētāju mūsu komandā.

"Pats grūtākais mums vēl priekšā - ar tām komandām nebūs viegli ne ar vienu. Visas trīs nākamās spēles būs tādas pat kā šī," sagaida Edgars.

Uz jautājumu, vai vēl 3-4 spēles varētu "novingrot" kā šodien, Edgars ar smaidu atbildēja: "Nezinu... centīšos. Protams! Mēs taču esam atbraukuši, lai tiktu tajā ceturtdaļfinālā. Sastāvs nav pats labākais, nav "olimpiskais", būs grūti to izdarīt, bet tad ko - cīnīties par palikšanu A grupā? Tas tak ar būtu stulbi!"

"Jātiek ceturtdaļfinālā, tur viena spēle un tad jau mačs par medaļām. Es sapņoju par to!" pasmējās mūsu vārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!