Foto: AFP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase sestdien izcīnīja savu piekto uzvaru šāgada pasaules čempionātā, ar 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspējot nepiekāpīgi spēlējošo Francijas komandu.

Lai arī Kanādas izlase laukumā dominēja no pašām pirmajām spēles sekundēm, Francijas valstsvienība turnīra līderiem spēja izrādīt cienījamu pretestību, mača trešajā trešdaļā pat panākot izlīdzinājumu rezultātā - 3:3.

Pirmā perioda vidū Kanāda bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru, turklāt pirmos vārtus guva, realizējot skaitlisko vairākumu, bet trīsarpus minūtes pirms perioda beigām francūžiem izdevās samazināt pretinieku pārsvaru līdz minimumam.

Otrajā periodā kanādieši atjaunoja divu vārtu vārtu pārsvaru, kad Tailers Segins vēlreiz realizēja skaitlisko pārsvaru - 3:1. Trešajā trešdaļā francūži spēlēja ļoti aktīvi, liekot arī kanādiešiem pārkāpt noteikumus, un par to pretiniekus "sodot" ar gūtiem vārtiem - Joriks Treile perioda septītajā minūtē izmantoja skaitlisko vairākumu, bet pēc pusminūtes, Kanādai jau esot pilnā sastāvā, francūži rezultātu izlīdzināja.

Uzvaras vārtus kanādiešiem guva Džordans Eberle 10 minūtes pirms mača beigām, kas arī viņam bija otrie vārti šai spēlē. Neskatoties uz to, ka perioda beigās Francijas komanda uzbruka ļoti aktīvi, kanādiešiem izdevās noturēt nepieciešamo pārsvaru uzvarai.

Kanādas izlasei pasaules čempionāta A grupā tagad ir piecas uzvaras piecās spēlēs, kamēr Francija piecos mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru un piedzīvojusi četrus zaudējumus. Nākamā spēle kanādiešiem ir 10.maijā ar Šveici, bet Francijai - 11.maijā ar Zviedriju.

$d_id=75; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!