Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs pirmdien vēl nenosauca valstsvienības sastāvu dalībai 2016. gada pasaules čempionātā, kas Krievijā sāksies jau šo piektdien, 6. maijā.

Kā skaidroja Latvijas izlases galvenais treneris, tad šobrīd esot neskaidrības par divām pozīcijām – vienu uzbrucēja un vienu aizsarga vietu. "Pārbaudījām 36 spēlētājus, bet mēs šodien nevaram nosaukt galīgo sastāvu. 95 procenti spēlētāju ir zināmi. Divās pozīcijās neskaidrības - viens aizsargs un uzbrucējs. Mums pievienosies Ronalds Ķēniņš. Līdz ar to ir izvēles iespējas pēdējām brīvajām pozīcijām. Ir zināmi trīs trijnieki, bet viena aizsarga un uzbrucēja pozīcija ir neskaidra," preses konferencē teica Leonīds Beresņevs.

Pēdējās divās pārbaudes spēlēs pietaupīts tika Miks Indrašis, kuram esot problēmas ar muguru. Beresņevs uzsvēra, ka ļoti cer uz Indraši, jo viņš aizvadījis ļoti labu gatavošanās posmu. Savukārt ar Edgara Masaļska veselību viss esot kārtībā, neraugoties uz pēdējā pārbaudes spēlē gūto savainojumu.

Tikmēr Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir ļoti priecīgs par to, kā noritēja sagatavošanās posms, kā arī slavēja sadarbību ar Besesņevu. ""Bijis ļoti intensīvs gatavošanās posms. Latvijas Hokeja federācija nodrošināja visu nepieciešamo treniņiem. Man kā prezidentam ir liels gandarījums par to, kā notika treniņposms. Komandā ļoti laba atmosfēra un komandā ir laba attieksme vienam pret otru. Problēmu nebija. Protams, bija jārisina daudz jautājumu, bet mūsu darbinieki tika galā. Mums labi sakari ar galveno treneri, runājām katru dienu. Agrāk bija tā, ka treneri nevarēju atrast."

Arī Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks uzsvēra, ka šogad izlasei tika nodrošināti ļoti labi apstākļi, jo spēlētājiem bija vieta, kur pilnvērtīgi sagatavoties darbam, kā arī vieta, kur atpūsties.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Jānis Kalniņš ("Szekesfehervar II", Ungārija), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas hokeja izlases preses konferences teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!