Foto: Sputnik/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionātā bez zaudējumiem turpina spēlēt Kanādas izlase, kas B grupas spēlē Sanktpēterburgā ar rezultātu 5:2 (1:0, 1:2, 3:0) pārspēja Vācijas hokejistus.

Spēles sākumā bija vērojams atklāts hokejs, un ceturtajā minūtē Kanādas ātrajā uzbrukumā Teilors Halss pēc Raiena Mareja piespēles meta ripu Timo Pīlmeiera vārtos. Desmit minūtes vēlāk kanādieši savā aizsardzības zonā pazaudēja ripu, un vācieši metās pretuzbrukumā, kurā Tobiass Rīders piespēlēja Geritam Fauzeram, un viņš ar slidu ripu iedabūja vārtos. Tiesneši "golu" neieskaitīja.

24. minūtē Kanādas izlase vairākumā palielināja savu pārsvaru. Pēc ātras saspēles Mets Dušēns piespēlēja teicami pozīciju ieņēmušajam Korijam Perijam uz vārtu priekšu, un viņš ripu ievirzīja vārtos. Septiņas minūtes vēlāk Perijs aiz saviem vārtiem pazaudēja ripu, un vācieši turpināja savu uzbrukumu, kura noslēgumā Marsels Nēbels ar kāju piespēlēja Patrikam Reimeram. Viņš, neapturot ripu, trieca to vārtos. Savukārt divas minūtes pirms perioda beigām Fēlikss Šics pāri visam laukumam piespēlēja Filipam Gogulam, un viņš uzbrukuma zonā atrada Sinanu Akdagu, kurš pieslidoja tuvāk vārtiem, raidīja ripu tajos un izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda sākumā Kanādas izlase izturēja mazākumu, bet uzreiz pēc tam Halss pēc precīzas Konora Makdeivida piespēles raidīja ripu praktiski tukšos vārtos, panākot 3:2. Vēlāk uzbrukuma zonā kanādieši izspēlēja kombināciju, kura noslēgumā pēc Būna Dženera metiena ripa rikošetā lidoja vārtos. Savukārt 54. minūtē Kanāda vēl vairāk palielināja savu pārsvaru - Raiens O'Reilijs vairākumā uzvarēja iemetienā, un Kodijs Sesī precīzi meta no distances, panākot mača gala rezultātu.

Kanādas izlase ir B grupas līdere ar 12 punktiem četrās spēles, kamēr vācieši ar četriem punktiem ir sestajā vietā.

$duelID=327;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!