Foto: AP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase sestdien, 14. maijā, pasaules čempionāta B grupas spēlē Sanktpēterburgā ar rezultātu 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) sagrāva Slovākijas hokejistus.

Spēles 12. minūtē Kanāda pirmos vārtus guva ar tālu Morgana Railija metienu, bet pusotru minūti pirms trešdaļas beigām rezultāts kļuva 2:0 – slovāku spēlētājs neprecīzi piespēlēja aiz vārtiem, ripu Breds Maršāns pārtvēra, un viņš tālāk nekavējoties piespēlēja uz vārtu priekšu Metam Dušēnam, kurš precīzi meta vārtu devītniekā.

34. minūtē Kanāda spēlēja vairākumā, kurā diezgan ilgi vārtu priekšā nepiesegts bija Teilors Halss. Viņš sagaidīja piespēli un guva vārtus. Tāpat kā pirmajā trešdaļā, arī otrā perioda izskaņā Kanāda guva "golu" – Marks Šeifels pašā vārtu priekšā apspēlēja aizsargu un izdarīja ļoti precīzu metienu gar slovāku vārtsargu kājsargu.

Trešajā periodā Kanāda vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, kad Deriks Basārs no tuvas distances un asa leņķa pēc Korija Perija piespēles dabūja piekto ripu Slovākijas vārtos.

Kanādas izlases vārtsargs Kems Talbots atvairīja visus 18 Slovākijas spēlētāju izdarītos metienus.

Kanādas izlase kopā ar Somiju ir vienīgās komandas, kuras šajā turnīrā nav zaudējušas nevienu punktu. Tikmēr Slovākija sev tādējādi sarežģīja cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

$duelID=347;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!