Foto: AFP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase pirmdien, 16. maijā, šāgada pasaules čempionātā B grupas spēlē izcīnīja kārtējo uzvaru, šoreiz ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pārspējot Francijas valstsvienību.

Vadībā kanādieši izvirzījās pirmās trešdaļas vidū, kad Marks Stouns realizēja skaitlisko vairākumu. gan pirms, gan pēc vārtu guvuma Kanādas izlase pārliecinoši dominēja laukumā, bet arī Francijas izlase sev sagādāja labas izdevības pretuzbrukumiem un metieniem pa vārtiem, tomēr pretinieks bija pārāk meistarīgs.

Otrā perioda sākumā Francijas izlase izveidoja kārtējo bīstamo pretuzbrukumu, ko kanādieši spēja apturēt tikai ar noteikumu pārkāpumu, un tiesneši uz Kanādas vārtiem nozīmēja soda metienu. Tomēr Šarls Bertrāns šo iespēju neizmantoja, viņam pārspēt Kelvinu Pikāru neizdevās. Toties vēl vienus vārtus guva Kanāda - Mets Dušēns divkāršoja pārsvaru pār Franciju.

Trešajā trešdaļā francūži jau bija samierinājušies ar zaudējumu, un kanādieši guva vēl divus vārtus. Marks Šeifels panāca 3:0, bet Korijs Perijs - 4:0.

Kanādiešiem šī bija trešā "sausā" uzvara šajā pasaules čempionātā - vispirms ar 8:0 tika sagrauta Baltkrievija, tad ar 5:0 Slovākija.

Pret Farnciju Kanādas izlase svinēja sesto uzvaru sešās grupu turnīra spēlēs un saglabā pirmo vietu B grupas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!