Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slovākijas hokeja izlase pasaules čempionātā Kopenhāgenas grupā ar 3:1 pieveica Francijas valstsvienību, turpinot cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Slovākijai tagad ir septiņi punkti, kas dod vietu labāko četriniekā Kopenhāgenas grupā. Čempionāta turpinājumā slovākiem jācīnās pret Zviedriju, Krieviju un Baltkrieviju, bet Francijai atlikušajās trijās spēlēs jācīnās par vietas saglabāšanu elitē.

Pirmajā periodā Davids Bondra guva slovākiem pirmos vārtus, bet otrā perioda sākumā Davids Bučs panāca 2:0. Otrās trešdaļas vidū Valentīns Klero vienus vārtus atguva, un intriga mačā saglabājās līdz pat pēdējām sekundēm.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Slovākija guva vēl vienus vārtus, tomēr Francijas treneri ķērās pie pēdējā cerības, pieprasot video atkārtojumu. Tiesneši konstatēja, ka bijis noteikumu pārkāpums pirms vārtu guvuma, "golu" anulēja, dodot Francijai cerību izglābties. Pēdējā minūtē francūži noņēma vārtsargu, tad ieguva arī skaitlisko vairākumu, tomēr ofensīva rezultātu nedeva. Slovāki pēdējās sekundēs pārtvēra ripu un iemeta tukšos vārtos, turpinot cīņu par ceturtdaļfinālu.

$duelID=949;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!