Foto: DELFI
Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā paraugdemonstrējumos 11. augustā piedalīsies bijušais profesionālais basketbolists Andris Kivičs ar saviem komandas biedriem Aigaru Vītolu un Raimondu Fūrmani. Šī komanda tālajā 1994. gadā uzvarēja pasaules čempionātā ielu basketbolā, kas norisinājās Vācijas pilsētā Frankfurtē. Paraugspēlēs piedalīsies arī Rīgas domes, Lietuvas vēstniecības un žurnālistu komandas.

Sarunā ar portālu "Delfi" Kivičs skaidro, ka pats Latvijas čempionātam nav pieteicies, jo "basketboliskā ziņā mēs neesam nopietni gatavojušies", taču uzaicinājumu piedalīties paraugdemonstrējumos pieņēmis labprāt. Bijušie komandas biedri vēl joprojām aktīvi nodarbojas ar sportu – viens joprojām spēlē basketbolu, cits cilā svarus, bet trešais nodarbojas ar kaitbordu un jogu. Tomēr, kaut arī "basketbols ir asinīs", nepieciešama arī gatavošanās un treniņi. "3x3 ir interesants ar to, ka tā ir spēka spēle. Tāpat ir vairāk izrāvienu, lielāka nozīme ir ātrumam un pavisam noteikti svarīgs ir tālais metiens, jo tas dod divreiz vairāk punktu," skaidroja Kivičs. Tomēr galvenā nianse ir – kurš iemetīs vienu punktu vairāk.

"1994. gadā pasaules čempionātā ielu basketbolā, kas notika septembrī, uzvarējām gan Honkongu, gan Krieviju, gan Itāliju, gan Zviedriju, kļūstot par pasaules čempioniem. Bet toreiz, nepārspīlējot, ar komandu no jūnija trenējāmies četras reizes dienā katru dienu," atceras Kivičs, akcentējot treniņu un fiziskās sagatavošanās nepieciešamību.

Tāpat bijušais basketbolists, kurš šobrīd plašākai sabiedrībai zināms kā mūziķis, stāta, ka spilgtākās atmiņas, kuras saglabājušās no pasaules čempionāta, ir finālspēle, kurā viņa komanda bija vienu punktu mīnusā, taču burtiski pēdējā sekundē Raimonds Fūrmanis veiksmīgi izpildīja tālmetienu, "atrodoties paralēli zemei".

Jautāts par paraugdemonstrējumu norisi, Kivičs priecīgā tonī attrauc, ka komanda ir "kaujas gatavībā" un cīnīsies godam – lai kas arī nāks pretī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!