Foto: DELFI
Piektdien, gatavojoties Latvijas čempionāta 3x3 basketbolā startam, pie Brīvības pieminekļa jau ir sākušies FIBA atvesto speciālo 3x3 basketbola laukumu uzstādīšanas darbi. Uzstādīšanas norisi bija atnācis pavērot un izskatu novērtēt arī Rīgas mērs Nils Ušakovs un FIBA pārstāvis.

Laukums pie Brīvības pieminekļa ir gandrīz pilnībā nosegts ar speciālo segumu, lēnām darbinieki uzstāda arī grozus un saliek mīkstās barjeras. Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā ir pirmais šāda mēroga sporta pasākums pie Brīvības pieminekļa.

Novērtējis skatu, Rīgas mērs, sarunājoties ar organizatoriem, atzina, ka sabiedrības atsaucības gadījumā turpmākajos gados Rīgas dome varētu daļēji iesaistīties pasākuma sponsorēšanā. "Tas nav domāts Rīgas tēlam ārzemēs, bet mēs reklamējam veselīgu dzīvesveidu, mēs gribam, lai jaunieši nodarbojas ar sportu. Nav nemaz tik daudz pilsētu, kur tādi mēroga pasākumi notiek pašā pilsētas centrā, tāpēc to rādīs specializētajos kanālos, sporta medijos, un jā, tā ir ideāla Rīgas centra bilde. Es domāju, ka tiem cilvēkiem, kas savulaik cīnījās par brīvu Latviju, patīk tā ideja, ka jaunieši pilsētas centrā spēlē basketbolu," norādīja Ušakovs.

Arī FIBA pārstāvis, kurs atbraucis uz Latviju, atzīst, ka nebija cerējis par tik labu vietu. "Šī vieta ir ideāla, tā ir labākā vieta Rīgā un es domāju, ka visā Latvijā. Protams, mēs gribējām būt centrā, bet nekad nebijām cerējuši, ka būsim tik ļoti "centrā", tāpēc mēs esam vairāk nekā priecīgi un pateicīgi," atzina FIBA pārstāvis.

Portāls "Delfi" jau informēja, ka turnīrs notiks 11. un 12.augustā pie Brīvības pieminekļa, labākos noskaidros PRO, U18, U16, Uzņēmumi un Sievietes grupās. Uzvarētāji PRO grupā pārstāvēs Latviju FIBA 3x3 basketbola pasaules čempionātā, kas no 23. līdz 26. augustam norisināsies Atēnās, uzvarētāji U18 grupā varēs piedalīties 3x3 pasaules U18 čempionātā no 27. līdz 30. septembrim Madridē.

Pieteikšanās Latvijas čempionātam 3x3 basketbolā iespējama līdz piektdienas pulksten 22.00. Reģistrācijas anketa pieejama šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!