Foto: F64
Agris Duļbiniskis ir viens no pirmajiem Latvijā, kurš augstā lēcienā, atsperoties ar vienu kāju, izlaižot bumbu starp kājām, to var ietriekt grozā no augšas. Pats Agris sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka tagad šo triku "māk daudzi", taču pēc brīža izsakās precīzāk, nosakot "nu, kādi pieci cilvēki Latvijā".

Agris demonstrēja savu prasmi 3x3 Latvijas čempionāta prezentācijā sacensību norises vietā. Par nožēlu puisim ir problēmas ar potīti, tāpēc sestdien viņš publiku ar saviem meistarīgajiem trikiem aplaimot tomēr nevarēs.

"Basketbolu sāku spēlēt sešu gadu vecumā Jaunpilī. Devītajā klasē spēlēju Jaunpils līgā, bet pēc devītās klases sāku spēlēt Kandavā," Agris atceras savus basketbola pirmsākumus. Pēc tam, profesionalitātes līmenim augot, Agris saprata, ka viņš var uzlēkt augstāk nekā pārējie savi komandas biedri, tāpēc aizrāvās ar 'slam dunk'. "Sapratu, ka ir iedzimts talants, bet, protams, ir ieguldīts arī ļoti smags darbs un daudz laika, lai šīs prasmes vai talantu attīstītu," norādīja Agris.

Agris parasti iedvesmu trikiem smeļas internetā, piemēram, skatoties kanālā "Youtube.com" pieejamos video, tomēr nekādu īstenu elku puisim nav. "Parasti trikus izdomāju pats. Ventspilī notiekošajā "Ghetto Games" festivālā ieguvu otro vietu. Nebiju pat gaidījis, ka sanāks tik labi, tāpēc vienu triku nācās izdomāt turpat uz vietas, bet sanāca viņš baigi labi," priecājas Agris. Nereti laiks triku izkopšanai tiek atrasts pēc basketbola treniņiem, taču pats Agris atzīst, ka ir triki, kas ir "pilnīga laimes spēle" – tos nekad nevar paredzēt, vai sanāks vai nesanāks.

Ārpus basketbola Agris aizraujas ar fotografēšanu – viņš izgājis arī fotografēšanas kursus, kur ieguvis pamatus. Šogad viņš absolvējis uzņēmējdarbības un kultūras menedžmentu augstskolā ISMA. Tāpat jau vairākus gadus Agris piestrādā rīkojot dažādu veidu, ieskaitot sporta, pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!