Foto: DELFI
Latvijas čempionāta 3x3 basketbola pirmajā dienā pie Brīvības pieminekļa valda pacilājošs garastāvoklis, un skan uzmundrinoša mūzika. Lēnām no visām Rīgas centra pusēm plūst cilvēki – gan dalībnieki, kuri jau apbruņojušies ar savu sporta ekipējumu, gan ģimenes ar bērniem, kas izmēģina speciālos laukumus, gan tūristi, kuri interesējas par notiekošo.

Citi dalībnieki pārbauda savu lēcienu augstumu. Pagaidām augstākais reģistrētais lēciens ir trīs metri un 16 centimetri, taču pasākuma apmeklētāji pastāvīgi cenšas šo rezultātu pārspēt.

Čempionāta dalībnieki, kuri cīnīsies par uzvarām, jau ir sākuši iesildīšanos, jo "tukšās bumbas labāk izmest rīta sākumā", spēlēm atstājot tikai veiksmīgus metienus. Šobrīd visi laukumi ir aizņemti, cilvēkiem mētājot bumbas grozos un saspēlējoties ar ģimenēm, kur mazākie ir visaktīvākie basketbola spēlētāji.

"Pilnīgi citāda sajūta spēlējot uz šiem laukumiem. Nezinu, liekas, ka amortizācija ir daudz labāka nekā spēlējot uz asfalta," skaidroja nedaudz aizelsies Raivis, joprojām turot rokās bumbu.

Arī Mārcis atzīst, ka laukumi ir patīkama pārmaiņa. "Dīvaini liekas, ka tik daudz cilvēku iet garām un vēro, ko tu dari un kā tu spēlē, jo pārsvarā jau ielu basketbols vienmēr ir bijis tāds kā nišas sporta veids. Tiem, kuriem interesē ielu kultūra un ar to saistītās lietas, tie tad vienmēr šādas spēles ir apmeklējuši," norādīja Mārcis.

Šobrīd ir sāksusies komandu reģistrācija priekšsacīkstēm un pulksten 13.00 sāksies pirmais "Škoda Fixmetis" konkurss, kurā laukumā būs izkaisītas 27 bumbas, kuras būs jātrāpa grozā. Priekšsacīkstes sāksies pulksten 14.00, bet tikmēr dalībnieki un pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties konkursos un vērot dejotāju priekšnesumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!