Foto: DELFI

Finālspēlē basketbola kluba "Jelgava" komanda (Kristaps Kanbergs, Edgars Krūmiņš, Nauris Mizis un Sandis Silavs) sīvā cīņā ar 15 pret 12 uzveica "Jūrmala/Fēnikss" komandu (Mārtiņš Liepa, Raitis Liepa, Roberts Mednis un Atis Ozols), izcīnot pirmo vietu Latvijas čempionātā 3x3 basketbolā PRO grupā un iegūstot iespēju startēt pasaules čempionātā 3x3 basketbolā Atēnās.

"Jūrmala/Fēnikss" palika otrajā vietā. Savukārt trešo un ceturto vietu PRO grupā attiecīgi sadalīja BK "Valmiera" un BK "Ventpils", kura ar 16 pret 21 zaudēja "Valmiera" komandai.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Sieviešu grupā komanda pirmo vietu ieguva "RTU" komanda, kura ar 14 pret 9 uzvarēja komandu "Vinnijs Pūks", bet trešo vietu, ar 15 pret 10 pieveicot komandu "Zemenes", ieguva "Reaļnās Puķes".

Savukārt Latvijas čempioni 3x3 basketbolā U18 grupā ir ventspilnieku komanda "OFWGKTA", kura ar 9 pret 8 finālā uzvarēja komandu "Tyros". "OWWGKTA" līdz ar savu uzvaru Latvijas čempionātā iegūst ceļazīmi uz U18 pasaules čempionātu 3x3 basketbolā Madridē.

Pirmais FIBA pasaules čempionātā no 23. līdz 26.augustam notiks Atēnās, bet pasaules U18 čempionāts septembra beigās norisināsies Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!