Foto: DELFI
Uzvaru otrajā 3x3 basketbola pasaules čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja Latvijas komanda.

Aizvadītajā B apakšgrupas otrās kārtas cīņā "Jelgavas" vienības spēlētāji Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonāts ar rezultātu 21:12 pārspēja Nepālas komandu.

Pirms tam turnīra pirmajā mačā latvieši ar 12:17 piekāpās Čehijai.

Vēl ceturtdien Latvijas pārstāvji ar 16:20 piekāpās Spānijas komandai, kuras sastāvā spēlē pasaules eksčempioni klasiskajā basketbolā Horhe Garbahosa un Karloss Himeness.

Savukārt pēc tam apakšgrupu turnīra nākamajos mačos Latvijas komanda piektdien tiksies ar Serbiju, bet sestdien spēlēs pret Slovēniju.

Tikmēr A grupā spēlē Brazīlijas, Grieķijas, Igaunijas, Kotdivuāras, Krievijas un Šrilankas komandas, C grupā sacenšas Argentīnas, Dominikānas Republikas, Francijas, Guamas, Ukrainas un Venecuēlas vienības, bet D grupā spēlē Anglijas, ASV, Ēģiptes, Libānas, Rumānijas un Turcijas komandas.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kurā tiks izspēlēti astotdaļfināli, ceturtdaļfināli, pusfināli, mačs par trešo vietu un finālspēle.

Katras komandas sastāvā var pieteikt četrus basketbolistus.

Pasaules čempionāta laikā notiks arī tālmetienu (var piedalīties pa diviem pārstāvjiem no komandas) un "slam dunk" (pa vienam no katras komandas) konkursi.

3x3 basketbola atšķirības no strītbola slēpjas īpašos laukumos ar profesionālu aprīkojumu, stingros spēles noteikumos un sacensību formātā. Mača norisi pārrauga tiesneši.

Kā ziņots, pirmais oficiālais starptautiskais 3x3 basketbola turnīrs notika 2010.gadā Singapūrā pirmo Pasaules jaunatnes olimpisko spēļu ietvaros. Savukārt pirmais 3x3 basketbola turnīrs Latvijā tika sarīkots 2011.gada 9. un 10.jūlijā pie "Arēnas Rīga".

2011.gada septembrī Latvijas komanda izcīnīja devīto vietu pirmajā pasaules U-18 čempionātā.

Šogad Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa "FIBA Europe" no maija līdz septembrim rīko 3x3 basketbola turnīru seriālu, kura laikā turnīri notikuši vai notiks Leonā, Ļubļanā, Bukarestē, Prāgā, Šefīldā, Badalonā, Hāgā, Rīgā, Viļņā un Maskavā.

FIBA stratēģiskais mērķis - panākt 3x3 basketbola iekļaušanu olimpiskajās spēlēs 2020.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!