Foto: DELFI
Latvijas 3x3 basketbola komanda pasaules čempionāta trešajā spēlē piedzīvoja otro zaudējumu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas komanda, kuru pārstāv Edgars Krūmiņš, Kristaps Kanbergs, Lauris Mizis un Ervīns Jonātsm ar 16:20 piekāpās Spānijas vienībai. Spāņus čempionātā pārstāv tādi pazīstami basketbolisti kā pasaules eksčempioni klasiskajā basketbolā Horhe Garbahosa un Karloss Himeness.

Atgādinām, ka pirmajā spēlē latvieši ar 12:17 piekāpās Čehijai, bet otrajā cīņā ar rezultātu 21:12 pārspēja Nepālas komandu.

"Pirmais zaudējums čehiem bija ļoti jocīgs. Priekšpēdējā minūtē bijām punktu priekšā un iemetu tālo. Vajadzēja būt plus 3, bet pēc brīža uz tablo parādījās mīnus 1. Sākām skaidroties ar tiesnesi, viņš it kā piekrita, taču pēc brīža uz tablo atkal bijām mīnusos. Varbūt spēles karstumā paši ko sajaucām, varbūt punktu skaitītājiem kas sajuka - pats turnīra sākums, pieredzes vēl nekādas... Taču strīdēties bija bezcerīgi - pēc protokola viss esot kārtībā," stāstīja Latvijas komandas kapteinis Edgars Krūmiņš.

"Otrajā mačā Nepālu vinējām pārliecinoši. Ar spāņiem cīnījāmies, bet Garbahosu noturēt bija ļoti grūti. Un spāņi kā jau spāņi - tiklīdz iebļaujas, tā tiesnesis svilpa sodu. Ervīns nogāja malā ar četrām piezīmēm, pašās beigās Lauris arī un pēdējās sekundes nospēlējām divatā, viņš turpināja. "Palikušas divas spēles - viena piektdien un viena sestdien. Mūsu grupā viss iet uz riņķi: serbi uzvarēja spāņus, slovēņi - serbus. Mums jātiek tajā riņķī iekšā un neiespējami tas nav. Serbus šodien redzējām. Viens mazais un trīs lieli "dzelži", kā jau strītbolā. Stipri, bet nav neuzvarami. Sitīsimies."

Turnīra nākamajos mačos Latvijas komanda piektdien tiksies ar Serbiju, bet sestdien spēlēs pret Slovēniju.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kurā tiks izspēlēti astotdaļfināli, ceturtdaļfināli, pusfināli, mačs par trešo vietu un finālspēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!